Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓια τον αρχιμουσικό δεν ισχύουν όλα αυτά που έγραψε ο δήμαρχος για...

Για τον αρχιμουσικό δεν ισχύουν όλα αυτά που έγραψε ο δήμαρχος για την Εργατική Πρωτομαγιά;

Το παρακάτω μήνυμα ανάρτησε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στην προσωπική του σελίδα στο facebook για την Πρωτομαγιά:

«Με ανοιξιάτικη αισιοδοξία, εύχομαι σε όλους καλή Πρωτομαγιά και καλό Μάιο!

Σήμερα γιορτάζουμε την ανθοφορία της φύσης, αλλά κυρίως τιμούμε τους αγώνες των εργαζομένων του Σικάγο και όλου του κόσμου, που απαίτησαν και κατέκτησαν καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης, τα οποία τα τελευταία χρόνια βάλλονται εξ’ αιτίας της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία, να επιδεινωθούν οι εργασιακές σχέσεις και να απεμπολήσουν οι εργαζόμενοι κεκτημένα δεκαετιών.

Το δικαίωμα στην εργασία πρέπει να ταυτίζεται με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και σεβασμό της ανθρώπινης υπόστασης, γι’ αυτό είναι χρέος μας απέναντι σε όσους θυσιάστηκαν, αλλά και στις επόμενες γενιές, να αποκαταστήσουμε δίκαιες συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον».

Αναρωτιόμαστε γιατί ο αρχιμουσικός του δήμου Κορδελιού Ευόσμου να μην συμπεριλαμβάνεται σ’ αυτές τις κατακτήσεις για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και εργασίας.

Το δικαίωμα στην εργασία που πρέπει να ταυτίζεται με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και σεβασμό της ανθρώπινης υπόστασης δεν πρέπει να ισχύει και για τον αρχιμουσικό του δήμου Κορδελιού Ευόσμου που η διοίκηση Μανδαλιανού τον πέρασε γενεές δεκατέσσερις ανεβοκατεβάζοντάς τον αργόμισθο;

Αυτές οι δίκαιες συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον που πρέπει να αποκαταστήσουμε κάνοντας το χρέος μας απέναντι σε όσους θυσιάστηκαν θα ισχύουν και για τον αρχιμουσικό του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

Μετά τα όσα ακούσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον αρχιμουσικό, το Πρωτομαγιάτικο μήνυμα του δημάρχου μάλλον είναι ένεκα της ημέρας, για Πρωτομαγιάτικη κατανάλωση δηλαδή. Γιατί εάν από αυτά τα λόγια εξαιρέθηκε τόσο εύκολα ο αρχιμουσικός, θα εξαιρεθούν και άλλοι και έτσι τα λόγια θα μείνουν ωραία λόγια και η πράξη δεν θα έχει καμία σχέση με αυτά.

Φωνάζουμε λοιπόν δυνατά ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά, αλλά ο αρχιμουσικός ήταν αργόμισθος και το φωνάζουμε ακόμα δυνατότερα.

Βασίλης Κιμ.

Η διοίκηση Μανδαλιανού αισθάνθηκε ότι εκβιάζεται από τη Φιλαρμονική και βρήκε αμέσως άλλη λύση
Ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Κορδελιού Ευόσμου απαντάει σε όλους και για όλα
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ