Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ καταστροφή της Φιλαρμονικής είναι κατόρθωμα της διοίκησης Μανδαλιανού

Η καταστροφή της Φιλαρμονικής είναι κατόρθωμα της διοίκησης Μανδαλιανού

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής, Ηλίας Πιντής, ο οποίος τα τελευταία τέσσερα χρόνια δούλεψε με τέσσερις οκτάμηνες συμβάσεις και από τις 15 Οκτωβρίου του 2021 δεν έχει σύμβαση με το δήμο, είπε, εκτός των άλλων ότι «η Φιλαρμονική άκμασε λίγο πριν την πανδημία. Το 2019 και στις αρχές του 2020 η Φιλαρμονική αριθμούσε 35 άτομα και είχε επιπλέον φυτώριο άλλα 15 παιδιά. Όλοι αυτοί οι εκτελεστές ανήκαν στη δύναμη της Φιλαρμονικής».

Όσον αφορά τα μαθήματα κατά την περίοδο της πανδημίας ο κύριος Πιντής είπε τα εξής: «Βέβαια γίνονταν. Περίπου κατά 70%. Διαδικτυακά όπως όριζε ο νόμος. Επίσης χρέωνα όργανα στα παιδιά για να μπορούν να μελετάνε στο σπίτι. Πριν τελειώσει η σύμβασή μου έπαιρνα φυσικά τα όργανα πίσω και τα χρέωνα ξανά όταν ξεκινούσε νέα σύμβαση. Τα δύο χρόνια του κορονοϊού τα παιδιά χρεώνονταν όργανα και μελετούσαν στο σπίτι. Παρά τις δυσκολίες δηλαδή η Φιλαρμονική λειτουργούσε».

Η Φιλαρμονική λοιπόν όταν ανέλαβε η διοίκηση Μανδαλιανού αριθμούσε 35 εκτελεστές και επιπλέον 15 άτομα προετοιμάζονταν να ενταχθούν στη Φιλαρμονική. Η Φιλαρμονική εμφανίστηκε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2021 με 11 άτομα και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2022 δεν εμφανίστηκε καθόλου και αυτά είναι αποκλειστικό κατόρθωμα της διοίκησης Μανδαλιανού παρά την αγωνιώδη προσπάθειά της να φορτώσει τις ευθύνες της στον Ηλία Πιντή. Σε ποιον; Στον αρχιμουσικό ο οποίος και στις τρεις παρελάσεις που έγιναν επί διοίκησης Μανδαλιανού ήταν εκτός σύμβασης, αλλά στις δύο πρώτες εξυπηρέτησε το δήμο.

Αντί η διοίκηση του δήμου να αναλάβει την ευθύνη, τη φόρτωσε στον Ηλία Πιντή μιλώντας τόσο υποτιμητικά και προσβλητικά γι’ αυτόν και χρεώνοντάς του αργομισθία! Τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού, που άφησαν μία εβδομάδα το δήμο χωρίς αντιδημάρχους γιατί δεν τα έβρισκαν στις αντιδημαρχίες, κατηγόρησαν τον αρχιμουσικό για αργομισθία πέντε μήνες μετά τη λήξη της σύμβασής του με το δήμο, την οποία δεν φρόντισαν ή δεν ήθελαν να ανανεώσουν. Απλά ζητούσαν από έναν εργαζόμενο επιστήμονα τζάμπα εργασία για να μην τον κρεμάσουν στα μανταλάκια ως αργόμισθο. Αυτή είναι η αντίληψη της διοίκησης Μανδαλιανού για έναν εργαζόμενο και μάλιστα επιστήμονα.

Η συνέντευξη του Ηλία Πιντή θα δημοσιευτεί αύριο Μεγάλη Παρασκευή

Σ’ αυτό το αχούρι μετέφεραν τη Φιλαρμονική του δήμου Κορδελιού Ευόσμου
Η Φιλαρμονική δεν έχει αρχιμουσικό από τις 15 Οκτωβρίου του 2021!
Πάρτε τον στο γάμο σας το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου να σας πει «και του χρόνου»!
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ