Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ διοίκηση Μανδαλιανού είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η διοίκηση Μανδαλιανού είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Οι αρμοδιότητες του δήμου ορίζονται με νόμους κι όχι με λόγια

Η διοίκηση Μανδαλιανού είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση που ζει όχι συγκεκριμένα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αλλά ολόκληρη η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με σημαία εδώ και δυόμιση χρόνια τη νεότητα της σαν διοίκηση και τη νεότητα των στελεχών της, θεωρεί ότι μπορεί να λέει ότι θέλει, να τα κλωθογυρίζει όπως θέλει και να ισχυρίζεται πράγματα χωρίς να τεκμηριώνει με συγκεκριμένα στοιχεία αυτούς τους ισχυρισμούς.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου υπήρξε μια διχογνωμία μεταξύ του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Κώστα Σωτηράκη και των τέως δημάρχου Πέτρου Σούλα και πρώην αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλη Ανδρεάδη σχετικά με το αν έχει αρμοδιότητα συντήρησης των αγωγών ομβρίων ο δήμος ή η ΕΥΑΘ.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών διαβεβαίωσε το Σώμα ότι η συντήρηση των αγωγών ομβρίων είναι υποχρέωση του δήμου, πράγμα που αμφισβήτησαν οι κύριοι Σούλας και Ανδρεάδης. Υπήρξε διαμάχη κατά την ώρα της συνεδρίασης η οποία οξύνθηκε από την παρέμβαση του δημάρχου, ο οποίος έδειξε πως δεν φρόντισε να έχει καμία πληροφόρηση και καμία γνώση για το θέμα. Η διαμάχη συνεχίζεται και εκτός συνεδρίασης με γνώμες να εκφράζονται σαν σε διαδικασία καφενείου.

28.000 ευρώ όμως δεν είναι ένα κιλό στραγάλια για να δίνονται από το δήμο με ευκολία, εάν την υποχρέωση της συντήρησης των αγωγών ομβρίων την έχει η ΕΥΑΘ. Η πρόταση του αντιδημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να συντηρηθεί ο συγκεκριμένος αγωγός θα έπρεπε να συνοδεύεται από το νόμο ή από την απόφαση που υποχρεώνει τους δήμους να κάνουν τη σχετική συντήρηση. Την υποχρέωση να προσκομίσει τέτοια έγγραφα την έχει βέβαια η διοίκηση κι όχι ο κύριος Σούλας ή ο κύριος Ανδρεάδης.

Επί της ουσίας ο δήμος καλώς προχωρά στη συντήρηση του αγωγού επειδή έτσι κι αλλιώς δημιουργούνται γενικότερα προβλήματα στο οδόστρωμα. Εάν όμως έχουν δίκιο ο κύριος Σούλας και ο κύριος Ανδρεάδης, θα πρέπει ο δήμος να κάνει τις εργασίες και να τις χρεώσει στην ΕΥΑΘ. Άλλωστε, όπως ο κύριος Σωτηράκης αρέσκεται να λέει, η ΕΥΑΘ είναι ιδιωτική επιχείρηση. Αφού λοιπόν η ΕΥΑΘ είναι ιδιωτική επιχείρηση γιατί να πληρώσει ο δήμος και οι δημότες για τη συντήρηση του αγωγού αν αυτό είναι δική της υποχρέωση;

Δυστυχώς με τη διοίκηση Μανδαλιανού ακόμα και τα αυτονόητα γίνονται αντικείμενο συζητήσεων και διαμαχών γιατί ακριβώς λειτουργεί και διοικεί με έναν πρωτόγνωρο τρόπο, τον οποίο μάλιστα προσπαθεί να παρουσιάσει ως φυσιολογικό.

Κιμ. Ο.

Τέτοιο περιστατικό δεν συνέβη ξανά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου
Για ποιο λόγο συντηρείται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ένας αγωγός ομβρίων υδάτων;
Πλήρης άγνοια του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου για θέμα που συζητήθηκε στο Συμβούλιο
Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου κάθε μέρα είναι Καθαρά Δευτέρα!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ