Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠρόσκληση συμμετοχής σε ετήσιο επιδοτούμενο πρόγραμμα εθελοντισμού με τίτλο: «AGRO-SOCIAL» στην Τοσκάνη...

Πρόσκληση συμμετοχής σε ετήσιο επιδοτούμενο πρόγραμμα εθελοντισμού με τίτλο: «AGRO-SOCIAL» στην Τοσκάνη της Ιταλίας

Είσαι νέος ή νέα 18 έως 30 ετών και θέλεις να ταξιδέψεις στην Τοσκάνη της  Ιταλίας  συμμετέχοντας σε εθελοντική υπηρεσία για λογαριασμό της Μ.Κ.Ο. MAEK APS για ένα ολόκληρο χρόνο;
Το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων της Διεύθυνσης Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου δίνει την ευκαιρία σε νέους και νέες ηλικίας 18-30 ετών να συμμετάσχουν από  τον Απρίλιο του 2022 στο επιδοτούμενο ετήσιο  εθελοντικό  πρόγραμμα AGRO-SOCIAL στην Ιταλία, μέσω του  ευρωπαϊκού προγράμματος European Solidarity Corps, το οποίο καλύπτει τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και διατροφής καθώς και ένα μικρό Pocket- money στους συμμετέχοντες.

Το AGRO-SOCIAL είναι ένα διεθνές έργο που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα European Solidarity Corps και πραγματοποιείται σε περίοδο 12 μηνών με τη συνεργασία 4 διεθνών εταίρων. Οι οργανώσεις εδρεύουν στην: Ιταλία, Πορτογαλία, Ελλάδα και Ισπανία.
Το  εθελοντικό αυτό  πρόγραμμα, προέρχεται από προσωπικές εμπειρίες που έζησαν πρώην Ευρωπαίοι εθελοντές, οι οποίοι το ξεκίνησαν μέσω του  European Voluntary Service και το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης τα τελευταία χρόνια και έχουν κατανοήσει τις δυνατότητες εκπαίδευσης και τον αντίκτυπο αυτών των ευκαιριών στην πορεία ωρίμανσης και ανάπτυξής τους. Οι προκλήσεις και οι κοινωνικές ανάγκες που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε συνδέονται κυρίως με την περιοχή Lunigiana η οποία είναι ερημωμένη, αγροτική και χαρακτηρίζεται από ένα φτωχό κοινωνικό σύνολο. Η θέλησή της οργάνωσης  είναι να  αναγεννηθεί ο μικρός αυτός τόπος, μέσω της φιλοξενίας τριών Ευρωπαίων εθελοντών που θα έφερναν ζωή στο τοπικό πλαίσιο.
Οι κύριοι στόχοι αυτού του έργου, οι οποίοι αντιμετωπίζουν διαφορετικές πτυχές και ανάγκες των εμπλεκόμενων φορέων, είναι οι ακόλουθοι:

  • Προώθηση εκπαιδευτικών εργαλείων, συνεργασίας και ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών στον τομέα της νεολαίας και της μη τυπικής εκπαίδευσης σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Προώθηση της ενεργού ιδιότητας του πολίτη των νέων γενικά, της ευρωπαϊκής ιθαγένειάς τους, προωθώντας την προσωπική, κοινωνική και επαγγελματική ανάπτυξη.
  • Προώθηση πολιτιστικών ανταλλαγών και ενθάρρυνση των νέων να έρθουν πιο κοντά στον κόσμο του Erasmus+ και του ESC προωθώντας την αμοιβαία κατανόηση, μεταξύ διαφορετικών εθνικοτήτων, σε διεθνή προγράμματα κινητικότητας.
  • Αύξηση της ενεργού συμμετοχής στην κοινωνική και δημοκρατική ζωή με την προώθηση της αλληλεγγύης και της ανεκτικότητας μεταξύ των νέων, προκειμένου να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή, να προωθηθεί η δημιουργικότητα και το αίσθημα της επιχειρηματικότητας.
  • Προσφορά λύσεων και ευκαιριών στην ανεργία, ενθαρρύνοντας την κινητικότητα και αναπτύσσοντας το ενδιαφέρον των νέων για ορισμένες ευκαιρίες σταδιοδρομίας.
  • Προώθηση της ανάπτυξης της τοπικής επικράτειας και ολόκληρης της κοινότητας, από οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη, χάρη στην εφαρμογή ψυχαγωγικών-εκπαιδευτικών εργαστηρίων, που προορίζονται ως χώροι μεταφοράς γνώσης και μάθησης στους τομείς της τέχνης, οικοβιώσιμοι ανάπτυξη, πολιτισμός και νέες τεχνολογίες.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο τηλέφωνο 2310 703 701, εργάσιμες ημέρες και ώρες (Υπεύθυνη Σοφία Γιαννουχίδου).

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ