Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟι θάνατοι από κορονοϊό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι όλοι οι ενταφιασθέντες...

Οι θάνατοι από κορονοϊό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι όλοι οι ενταφιασθέντες στα κοιμητήρια Ευόσμου

Οι θάνατοι από κορονοϊό στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν αφορούν μόνο όσους κατοικούσαν στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, αλλά όλους όσους ενταφιάστηκαν στα κοιμητήρια του Ευόσμου από όποιον δήμο και αν προέρχονταν. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος των Κοιμητηρίων του Συνδέσμου Δυτικής Θεσσαλονίκης, Γρηγόρης Κυριακίδης, πριν από λίγο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου που βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο κύριος Κυριακίδης είπε επίσης ότι σ’ αυτά τα νούμερα δεν υπάρχουν όσοι δεν ενταφιάστηκαν στα Κοιμητήρια, εάν για παράδειγμα ενταφιάσθηκαν στα χωριά τους.

Τα όσα είπε ο κύριος Κυριακίδης είναι έγκυρα. Η υψηλή θέση σε αριθμό θανάτων από covid-19 στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι εξαιτίας του ότι καταγράφονται σ’ αυτόν όλοι όσοι ενταφιάζονται στα κοιμητήρια Ευόσμου από όποιους δήμους κι αν προέρχονται.

Το ίδιο συμβαίνει σε όλους τους δήμους. Ο αριθμός των θανάτων που δίνεται ανά δήμο, αφορά τα κοιμητήρια που ανήκουν στους δήμους.

Ο αριθμός των θανάτων στο δήμο Παύλου Μελά υπάρχει γιατί λειτουργούν τα κοιμητήρια της Ευκαρπίας. Από τις άλλες κοινότητες του δήμου οι ενταφιασμοί γίνονται στα Κοιμητήρια του Ευόσμου.

Ο αριθμός των νεκρών στο δήμο Νεάπολης Συκεών είναι γιατί λειτουργούν τα κοιμητήρια των Πεύκων. Υπάρχουν επίσης οι οικογενειακοί τάφοι στα παλιά κοιμητήρια που γίνονται ακόμη ενταφιασμοί. Οι ενταφιασμοί τώρα γίνονται στα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Ο αριθμός των θανάτων στο δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης υπάρχει γιατί λειτουργούν τα κοιμητήρια της Μενεμένης. Ο δήμος γενικά χρησιμοποιεί τα Κοιμητήρια Ευόσμου.

Τα κοιμητήρια Ευόσμου επίσης χρησιμοποιεί ένα τμήμα του δήμου Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ