Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΤη βασιλόπιτα μάλλον την έκοψαν με δίκρανα στο ΘΕΠΑΝ!

Τη βασιλόπιτα μάλλον την έκοψαν με δίκρανα στο ΘΕΠΑΝ!

Διαβάζουμε ότι έκοψαν τη βασιλόπιτά τους και βλέπουμε φωτογραφία με χαμογελαστά πρόσωπα από μια ταβέρνα μπροστά σ’ ένα μεγάλο τραπέζι κρασοκατάνυξης! Ψάχνουμε βασιλόπιτα εδώ, ψάχνουμε βασιλόπιτα εκεί, πουθενά η βασιλόπιτα. Ταιριάζει με το «εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;»! Άλλωστε σ’ αυτό το τραπέζι καθόταν και κόσμος που ξέρει να παίζει καλά τον παπά!

Αντί για βασιλόπιτα βλέπουμε ανάμεσα στα αποφάγια μια μερίδα πατάτες σχεδόν άθικτες, μια μερίδα κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι σχεδόν άθικτα, μια μαρουλοσαλάτα άθικτη και μια μερίδα κολοκυθοκεφτέδες μισοτελειωμένη. Ή δεν τους άρεσαν οι συγκεκριμένες μερίδες ή χόρτασαν και δεν μπορούσαν να φάνε άλλο ή κράτησαν χώρο και για τη βασιλόπιτα, την οποία τελικά ξέχασαν να φωτογραφίσουν.

Έφεραν και εισαγόμενο βουλευτή για την τελετή της κρασοκατάνυξης στην οποία ψάχναμε να βρούμε τη βασιλόπιτα. Βέβαια, βλέποντας τις φωτογραφίες η Ματίνα Μανταρινάκη είπε πως είμαστε μπουρτζόβλαχοι γιατί η βασιλόπιτα αχνοφαινόταν αλλά μπορούσε να τη δει μόνο κάποιος μυημένος στις τέχνες. Παρά τη διαπίστωση της Ματίνας, εμείς πιστεύουμε πως μετά το περιδρόμιασμα μάλλον έκοψαν τη βασιλόπιτα με δίκρανα στο ΘΕΠΑΝ!

Κώστας Καρακώστας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ