Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣφαιράτος πάει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου!

Σφαιράτος πάει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου!

«Σφαιράτος πάει ο δήμος μας στον κατ’ οίκον εμβολιασμό», απάντησε ο Κλεάνθης Μανδαλιανός στη Μαρία Πασχαλίδου. Ο δήμαρχος αδίκησε τη διοίκησή του και περιόρισε τη σφαιράτη κίνησή της μόνο στον κατ’ οίκον εμβολιασμό! Μέγα λάθος.

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τη διοίκηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού δεν πηγαίνει σφαιράτος μόνο ο κατ’ οίκον εμβολιασμός. Όλα σφαιράτα πηγαίνουν. Το Κέντρο Υγείας Ευόσμου, τα γήπεδα στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, το ΘΕΠΑΝ, η δυσοσμία, οι χορηγίες, η περίφραξη οικοπέδων από την ΕΥΑΘ, οι επιχορηγήσεις από την κεντρική εξουσία, οι οικοδομικές άδειες, τα πάντα πηγαίνουν σφαιράτα.

Και αυτά που έλεγε η Μαρία Πασχαλίδου περί τηλεφώνων που δεν σηκώνονται στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου δεν ισχύουν. Απλά αυτή η τηλεφωνική γραμμή, στην οποία καλούσαν οι δημότες δεν ανήκει πλέον στο Κέντρο Υγείας Ευόσμου. Η ιστοσελίδα του δήμου μάλιστα, ακριβώς μετά από τις επισημάνσεις της κυρίας Πασχαλίδου, ανακοίνωσε ότι δεν ισχύει η συγκεκριμένη τηλεφωνική γραμμή του Κέντρου Υγείας Ευόσμου. Μάλιστα η ιστοσελίδα του δήμου δίνει τα νέα τηλέφωνα που ισχύουν! Τηλεφωνήστε λοιπόν για να ανακαλύψετε ότι όλα στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου πηγαίνουν σφαιράτα.

Πάντως καλά είναι στην ερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος να διευκρινίσει το πόσο σφαιράτα πηγαίνει ο κατ’ οίκον εμβολιασμός γιατί η ταχύτητα της σφαίρας από όπλο σε όπλο έχει διαφορά. Στα τυφέκια των ελεύθερων σκοπευτών που χρησιμοποιούνται ενισχυμένα πυρομαχικά, η ταχύτητα της σφαίρας μπορεί να φτάσει τα 1.500 μέτρα το δευτερόλεπτο! Στα τυφέκια, ανάλογα με το τυφέκιο, η ταχύτητα της σφαίρας μπορεί να φτάσει τα 1.000 μέτρα το δευτερόλεπτο, αλλά συνήθως κινείται με κάτι παραπάνω από 700 μέτρα το δευτερόλεπτο. Στα πιστόλια, ανάλογα με το πιστόλι, η ταχύτητα της σφαίρας μπορεί να κυμανθεί από 300 έως 500 μέτρα το δευτερόλεπτο, αλλά συνήθως κινείται με 400 μέτρα το δευτερόλεπτο. Ας κάνει μία διευκρίνηση ο δήμαρχος γιατί από τα 300 μέτρα το δευτερόλεπτο έως τα 1.500 μέτρα το δευτερόλεπτο υπάρχει τεράστια διαφορά!

Κώστας Καρακώστας

ΥΓ. Εκτός και αν ο δήμαρχος με τον όρο «σφαιράτος» αναφερόταν στην ταχύτητα της σφύρας ή ακόμα καλύτερα της σφαίρας στον κλασικό αθλητισμό. Η σφύρα κινείται με κάτι παρακάτω από 20 μέτρα το δευτερόλεπτο και η σφαίρα με κάτι παραπάνω από 10 μέτρα το δευτερόλεπτο. Όπως και να έχει ας το διευκρινίσει γιατί από τα 10 μέτρα το δευτερόλεπτο έως τα 1.500 μέτρα το δευτερόλεπτο μεσολαβεί το χάος!!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ