Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΠού πήγαν τα ποδήλατα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

Πού πήγαν τα ποδήλατα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου;

Τον Αύγουστο του 2017 δημιουργήθηκε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου από το δήμο το σύστημα αυτόματης μίσθωσης κοινόχρηστων ποδηλάτων. Πού πήγαν αυτά τα ποδήλατα, ρώτησε ο Βασίλης Ανδρεάδης κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 2ας Φεβρουαρίου 2022. Τα ποδήλατα, είπε ο κύριος Ανδρεάδης, βρίσκονταν στη θέση τους μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, που πλέον στη διοίκηση ήταν η παράταξη Μανδαλιανού.

Η απάντηση του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου ήταν η εξής: «Εγώ ειλικρινά δεν είδα ποδήλατα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν ψέγω ούτε τη διοίκηση του κυρίου Σούλα ούτε κάποια άλλη διοίκηση. Πάντως ποδήλατα που να κυκλοφορεί ο κόσμος ίσως δεν υπήρξε στην παιδεία μας ίσως δεν χρησιμοποιήθηκε. Εγώ βλέπω τις θήκες των ποδηλάτων, για παράδειγμα στη Μουσών, που ήταν σταθμευμένα να έχουν σκουριάσει. Άρα έχουν πάρα πολύ καιρό να χρησιμοποιηθούν».

Απίστευτες απαντήσεις από τον κύριο δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου. Το δίκτυο ποδηλάτων δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2017. Τι θέλει να μας πει ο κύριος δήμαρχος; Ότι εξαφανίστηκαν μέσα σε ένα χρόνο ή ότι δεν κυκλοφόρησαν καθόλου; Τα ποδήλατα κυκλοφόρησαν και τα βλέπαμε. Εμείς, όσοι ζούμε στο δήμο, τα βλέπαμε τα ποδήλατα. Εμείς δεν βλέπαμε μόνο τις θέσεις στάθμευσης των ποδηλάτων, τις θήκες όπως τις είπε ο κύριος δήμαρχος.

Αλλά ας υποθέσουμε, για την οικονομία της συζήτησης, ότι ο κύριος Ανδρεάδης είπε ψέματα και τα ποδήλατα εξαφανίστηκαν κατά τη θητεία του κυρίου Σούλα. Αφού ο κύριος Μανδαλιανός είδε τις θέσεις στάθμευσης των ποδηλάτων, δεν αναρωτήθηκε ποτέ πόσα ήταν αυτά τα ποδήλατα και που πήγαν; Κανένας από τους συνεργάτες του δεν ρώτησε; Τι θα πει «δεν ψέγω τη διοίκηση του κυρίου Σούλα»; Εάν τα ποδήλατα εξαφανίστηκαν επί της διοίκησης του κυρίου Σούλα και βέβαια πρέπει να της ασκήσει κριτική και να την ψέξει.

Το ότι το ποδήλατο δεν υπήρξε στην παιδεία του Έλληνα, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να υπάρξει στο μέλλον, δεν σημαίνει ότι μπορεί να εξαφανίζονται δημοτικά ποδήλατα και ο δήμαρχος να μην αναρωτιέται που πήγαν. Ο δήμαρχος και η διοίκησή του θα έπρεπε να φροντίσουν για να υπάρξει δίκτυο ποδηλατόδρομων από την πρώτη μέρα της εκλογής τους. Άλλωστε μια χαρά εκτιμούν το ποδήλατο όταν είναι να φωτογραφηθούν με ποδηλάτες ή όταν συμμετέχει ο δήμος σε ποδηλατοπορείες.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ