Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕπιλεκτική δυσαρέσκεια φορέων του Κορδελιού μόνο για την παρέλαση!

Επιλεκτική δυσαρέσκεια φορέων του Κορδελιού μόνο για την παρέλαση!

Επιστολή έστειλαν φορείς του Ελευθερίου Κορδελιού στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, με την οποία «κατηγορηματικά δηλώνουν την απόλυτη δυσαρέσκειά τους ως προς την απόφαση του Δημάρχου να καταργήσει τις χωριστές παρελάσεις των δύο Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου κατά τον εορτασμό των εθνικών επετείων» και αιτούνται «την ΑΡΣΗ της απόφασης του Δημάρχου σχετικά με την κοινή παρέλαση των δύο Δημοτικών Ενοτήτων, Ελευθερίου – Κορδελιού και Ευόσμου, του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου κατά τον εορτασμό των εθνικών επετείων».

Εντύπωση προκαλεί η επιλεκτική δυσαρέσκεια φορέων του Ελευθερίου Κορδελιού ως προς τις αποφάσεις του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου. Σ’ αυτά τα δυόμιση σχεδόν χρόνια της διοίκησης Μανδαλιανού έγιναν σημαντικές ενέργειες της διοίκησης που υποβαθμίζουν το Δημοτικό Διαμέρισμα του Ελευθερίου Κορδελιού και σε συνέχεια όλον τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Ακόμα και αυτήν τη στιγμή συμβαίνουν τρία πολύ σοβαρά πράγματα που αφορούν τον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού.

  • Η διοίκηση του δήμου ψήφισε να απεμπολήσει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα του δήμου επί του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά Κοιμητήρια ή πάρκο Κατσαντώνη), γιατί έλεγε ότι δεν έβρισκε έγγραφα που να αποδεικνύουν πως ανήκει στο δήμο. Τελικά βρήκαν άλλοι τα έγγραφα, βρήκαν ότι ο τίτλος ιδιοκτησίας του ΘΕΠΑΝ βρίσκεται στη Διεύθυνση Γεωργίας, αλλά ακόμα και τώρα ο δήμος κωλυσιεργεί και δεν πάει να τον πάρει.
  • Κυρίως η Κοινότητα του Ελευθερίου Κορδελιού πνίγεται καθημερινά από τη δυσοσμία και η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθεί να μας πείσει ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί επειδή τα ΕΛΠΕ έκαναν έργα. Μάλιστα η διοίκηση Μανδαλιανού έλαβε χορηγία από τα ΕΛΠΕ κόντρα στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην λαμβάνονται χορηγίες από τη συγκεκριμένη βιομηχανία μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας.
  • Σε μια τεράστια περιοχή του δήμου και πάλι κυρίως στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Ελευθερίου Κορδελιού, δεν δίνονται οικοδομικές άδειες με την επίκληση της οδηγίας SEVESO. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, παρά την εισήγηση που ο ίδιος έκανε στο Δημοτικό Συμβούλιο και παρά τη γνωμοδότηση νομικού συμβούλου του δήμου, αρνείται να δώσει εντέλλεσθαι ώστε να δίνονται αυτές οι άδειες, αφού ισχυρίζεται πως ανακάλυψε εκ των υστέρων ότι δεν μπορεί να δώσει τέτοιο εντέλλεσθαι. Με τον τρόπο αυτό χάνει την αξία της η περιουσία των δημοτών αλλά και η δημοτική περιουσία που βρίσκεται στη συγκεκριμένη περιοχή.

Αλήθεια, οι σύλλογοι που διαμαρτύρονται για την παρέλαση και προειδοποιούν ότι θα χρησιμοποιήσουν κάθε νόμιμο μέσο για να ξαναγίνει η παρέλαση στο Ελευθέριο Κορδελιό, έβγαλαν κάποια ανακοίνωση για τα παραπάνω τρία σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ελευθέριο Κορδελιό; Στη δίκη της δυσοσμίας παραβρέθηκε κάποιος εκπρόσωπος από αυτούς τους συλλόγους; Δηλαδή αυτοί οι σύλλογοι λένε στα μέλη τους ότι το πιο σοβαρό πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει το Ελευθέριο Κορδελιό είναι η παρέλαση; Περίεργη επιλεκτική δυσαρέσκεια φορέων του Κορδελιού μόνο για την παρέλαση!

Δημ. Θ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ