Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΆλλα λόγια να αγαπιόμαστε του κυρίου δημάρχου για τη χορηγία της ELPEDISON

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε του κυρίου δημάρχου για τη χορηγία της ELPEDISON

Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ας Φεβρουαρίου 2022, ρώτησε το δήμαρχο για μία ακόμα φορά αν ισχύει η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί της μη αποδοχής χορηγιών από τα ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας ή η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που αποδέχτηκε τη χορηγία της ELPEDISON.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου απάντησε για ακόμα μια φορά στον κύριο Γιαννακόπουλο ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο. «Ξαναλέω, τα χρήματα αυτά δεν πήγαν σε κανενός την τσέπη από εμάς. Πήγαν στις τσέπες ανθρώπων που τα είχαν ανάγκη και δεν νοιώθω καμία ενοχή γι’ αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Πραγματικά οι απαντήσεις του δημάρχου τσακίζουν κόκαλα. Δηλαδή όταν οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφιζαν να μην λαμβάνει ο δήμος χορηγίες από τα ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας, ψήφιζαν να μην λαμβάνονται χορηγίες για ανθρώπους που δεν τα είχαν ανάγκη, αλλά να λαμβάνονται χορηγίες για ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη; Τι ακριβώς εννοεί όταν αναφέρεται στις τσέπες των οποίων πήγαν τα χρήματα; Δηλαδή υπήρξαν και περιπτώσεις που χορηγίες δεν πήγαν στις τσέπες αυτών που τα είχαν ανάγκη; Πραγματικά ακούει ο δήμαρχος αυτά που λέει;

Στο «πέταγμα της μπάλας στην εξέδρα» που έκανε ο δήμαρχος απάντησε πολύ εύστοχα τα παρακάτω ο Νίκος Ζυγάς: «Απευθύνομαι σ’ εσάς κύριε δήμαρχε. Λέτε πολλές φορές ότι “τα λεφτά δεν τα πήραμε εμείς, τα πήραν οι φτωχοί”. Δεν σας κατηγόρησε κανένας γι’ αυτό. Το θέμα είναι άκρως πολιτικό. Με την κίνηση αυτή εκείνο που πετύχατε ήταν να δώσετε άλλοθι. Πρώτον σπάσατε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεύτερον δώσατε άλλοθι στα ΕΛΠΕ να λένε ότι έχουν τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας. Αυτό είναι το πρόβλημα κι όχι αν πήγαν τα λεφτά στους φτωχούς και στους άπορους. Αυτό πρέπει να καταλάβετε».

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είναι ιατρός, ευφυής άνθρωπος και καταλαβαίνει μια χαρά αυτά που είπε ο Νίκος Ζυγάς. Δεν χρειάζεται να τα καταλάβει. Τα καταλαβαίνει και μια χαρά καταλάβαινε ότι με τα 8.500 ευρώ δεν γλίτωνε τους φτωχούς από την πείνα, αλλά περνούσε τα ΕΛΠΕ από την κολυμβήθρα του Σιλωάμ για να τα παραδώσει άσπιλα κι αμόλυντα στην τοπική κοινωνία. Ο κύριος δήμαρχος δεν επαναλαμβάνει μονότονα την ιστορία με τους φτωχούς γιατί δεν ξέρει τι έκανε και γιατί το έκανε. Επαναλαμβάνει την ιστορία για να πείσει ένα μέρος του ακροατηρίου του.

Να του θυμίσουμε του κυρίου δημάρχου ότι όλα τα πραξικοπήματα στο όνομα των φτωχών γίνονται, όπως και το δικό του πολιτικό πραξικόπημα γιατί πολιτικό πραξικόπημα είναι όταν λαμβάνεις χορηγία κόντρα στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το ξέρει και αυτό πολύ καλά ο κύριος δήμαρχος που θα μας έσωζε από τη δυσοσμία πριν γίνει δήμαρχος.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ