Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ Βασίλης Ανδρεάδης είναι το ισχυρό όνομα της αντιπολίτευσης

Ο Βασίλης Ανδρεάδης είναι το ισχυρό όνομα της αντιπολίτευσης

Οι συναντήσεις και οι συζητήσεις στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δίνουν και παίρνουν και η ονοματολογία για τις υποψηφιότητες στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές γίνεται όλο και πιο έντονη. Ακούγονται διάφορα ονόματα, των οποίων η προβολή έχει αρκετή δόση υποκειμενικότητας. Οι ζυμώσεις καθημερινά θα γίνονται όλο και πιο έντονες καθώς ο κατήφορος και η φθορά της διοίκησης του δήμου θα δημιουργούν όλο και μεγαλύτερες συνθήκες αλλαγής στο τιμόνι του δήμου. Μέχρι πριν λίγο καιρό φαινόταν πολύ δύσκολο να χάσει τις ερχόμενες εκλογές ο κύριος Μανδαλιανός. Πλέον φαίνεται πολύ δύσκολο να τις κερδίσει. Η διοίκησή του δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα μέχρι τώρα και η φρασεολογία του δημάρχου, η οποία παραπέμπει πλέον τα πάντα στην επόμενη τετραετία, δείχνει ότι δεν έχουν σκοπό να κάνουν τίποτα αυτήν την τετραετία.

Μέχρι στιγμής το ισχυρό όνομα της αντιπολίτευσης είναι ο Βασίλης Ανδρεάδης. Ιατρός παθολόγος στο επάγγελμα, πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, έδειξε μεθοδικότητα και εργατικότητα. Διάβαζε, ενημερωνόταν και είχε άποψη για όσα γινόταν στην αντιδημαρχία του, σε μια από τις δυσκολότερες, αν όχι τη δυσκολότερη, αντιδημαρχίες ενός δήμου. Στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί το γεγονός ότι ο Βασίλης Ανδρεάδης δεν αποτελεί κομματική υποψηφιότητα, καθώς και σ’ αυτό το επίπεδο έχει τις πολιτικές του απόψεις αλλά δείχνει μια μετριοπάθεια.

Κάποια βαθιά κομματική υποψηφιότητα το μόνο που θα κάνει θα είναι να δώσει άλλη μια θητεία στην παράταξη Μανδαλιανού. Όσοι σκέφτονται να προωθήσουν για υποψήφιο δήμαρχο κάποιον ο οποίος δεν είναι απλά κομματική υποψηφιότητα, αλλά κυβερνητική υποψηφιότητα, το μόνο που θα κάνουν θα είναι να επιδοτήσουν τον Κλεάνθη Μανδαλιανό. Μια παράταξη με κυβερνητικό υποψήφιο δήμαρχο θα πληρώσει τη φθορά του κυβερνώντος κόμματος και θα δώσει το δικαίωμα στον Κλεάνθη Μανδαλιανό να παραστήσει τον ανεξάρτητο, ενώ ίσως ήταν ο δήμαρχος που εφάρμοσε με τη μεγαλύτερη συνέπεια την κυβερνητική πολιτική απ’ όλους τους δημάρχους της χώρας.

Γ. Χαρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ