Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΕιδικός συνεργάτης σε θέματα περιβάλλοντος δεν χρειάζεται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Ειδικός συνεργάτης σε θέματα περιβάλλοντος δεν χρειάζεται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Σε νέα πρόσληψη ειδικού συνεργάτη προχωράει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και σύμφωνα με τις πληροφορίες και αυτός θα στελεχώσει την Τεχνική Υπηρεσία. Στο δήμο στον οποίο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ρύπανση, στο δήμο που πνίγεται σχεδόν καθημερινά από τη δυσοσμία, αναρωτιόμαστε γιατί ο δήμαρχος δεν προχωράει στην πρόσληψη ενός ειδικού συνεργάτη που θα ασχοληθεί με θέματα περιβάλλοντος. Δεν χρειάζεται έναν τέτοιον συνεργάτη ο δήμος;

Εάν ο δήμος προσλάμβανε έναν περιβαλλοντολόγο ως ειδικό συνεργάτη, θα μπορούσε να κάνει προτάσεις, θα μπορούσε σε συνεργασία με άλλους επιστήμονες να αξιολογεί την κατάσταση και δεν θα χρειαζόταν ο δήμαρχος να κάνει κρίσεις μόνος του είτε για τα έργα που έκαναν τα ΕΛΠΕ είτε για τον περιορισμό της δυσοσμίας.

Ένας ειδικός συνεργάτης περιβαλλοντολόγος του δήμου θα μπορούσε να ασχοληθεί με την αναβάθμιση του υπάρχοντος σταθμού μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που υπάρχει στο Κορδελιό και ανήκει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα μπορούσε να κάνει προτάσεις για τον δημοτικό σταθμό μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που υποτίθεται ότι θέλει να φτιάξει ο δήμος, θα μπορούσε να δίνει οδηγίες τις ημέρες που η ρύπανση φτάνει στα «κόκκινα», θα μπορούσε να κάνει και πολλά ακόμα.

Ένας περιβαλλοντολόγος θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμος στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Η διοίκηση Μανδαλιανού είχε άμισθο ειδικό συνεργάτη σε θέματα περιβάλλοντος στην αρχή της θητείας της, αλλά εκείνος παραιτήθηκε μέσα σε λίγους μήνες. Η διοίκηση πρέπει να πάρει έμμισθο ειδικό συνεργάτη σε θέματα περιβάλλοντος, για να αναδείξει τα προβλήματα και για να προτείνει λύσεις.

Βέβαια, είμαστε σίγουροι ότι όσο κόπο κι αν κάνει η διοίκηση δεν μπορεί να βρεθεί περιβαλλοντολόγος που να στηρίξει αυτά που λέει ο κύριος δήμαρχος για τη δυσοσμία και τα ΕΛΠΕ. Συνεπώς ένας περιβαλλοντολόγος θα είναι εμπόδιο στις εκτιμήσεις που κάνει ο δήμαρχος σχετικά με τη μείωση της δυσοσμίας, ίσως γι’ αυτό κιόλας ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν έχει περιβαλλοντολόγο ειδικό συνεργάτη.

Δεν πιστεύουμε πως η διοίκηση του δήμου θα σπεύσει τώρα να πάρει ειδικό συνεργάτη περιβαλλοντολόγο, επειδή αυτό γράφτηκε στην «Αγκίδα». Πάντως χρειάζεται περιβαλλοντολόγος ειδικός συνεργάτης και η διοίκηση του δήμου θα προσλάμβανε έναν τέτοιον εάν ήθελε να λύσει τα περιβαλλοντικά προβλήματα του δήμου. Τι γράφω όμως τώρα; Μιλάμε για τη διοίκηση της «Νέας Πνοής» που διοργάνωσε πριν τα Χριστούγεννα εκδήλωση για το περιβάλλον χωρίς καμία αναφορά στη δυσοσμία.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ