Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΔήμαρχος και αντιδήμαρχος δεν είπαν ούτε κουβέντα για τη ρύπανση στο δήμο...

Δήμαρχος και αντιδήμαρχος δεν είπαν ούτε κουβέντα για τη ρύπανση στο δήμο στην εκδήλωση για το Περιβάλλον

Στην εκδήλωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, που γίνεται αυτή τη στιγμή για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου και την οποία παρακολουθούν μαθητές τρίτης τάξης Γυμνασίου, ο δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος δεν είπαν ούτε κουβέντα για τη ρύπανση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου.

Ο δήμαρχος αναφέρθηκε στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, στους καύσωνες, στις πλημμύρες που αποτελούν απειλή για τον πλανήτη και γι’ αυτό χρειάζονται άμεσες δράσεις για να αντιμετωπιστούν. Αναφέρθηκε επίσης στις προσωπικές επιλογές του καθενός για το πώς κινείται, πώς θερμαίνει το σπίτι του και πώς γενικά λειτουργεί για να μην επιβαρύνει το περιβάλλον.

Η αντιδήμαρχος κάλεσε τους παραβρισκόμενους να χειροκροτήσουν δυνατά την προηγούμενη αντιδήμαρχο, γιατί εκείνη διοργάνωσε τη συγκεκριμένη εκδήλωση.

Το περιβάλλον, λοιπόν, και η κλιματική αλλαγή είναι υπόθεση του καθενός μας. Το περιβάλλον επιβαρύνεται γιατί δεν ανακυκλώνουμε, γιατί χρησιμοποιούμε πλαστικά, γιατί δεν θερμαίνουμε τα σπίτια μας με οικολογικούς τρόπους. Προφανώς η δυσοσμία και τα αιωρούμενα σωματίδια PM10 δεν παίζουν κανένα ρόλο στην κλιματική αλλαγή και στην επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Οι βιομηχανίες προφανώς δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. Το πρόβλημα στο περιβάλλον το δημιουργούν τα τηγανέλαια!

Τι να σχολιάσει κανείς; Εκδήλωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για το Περιβάλλον, χωρίς ο δήμαρχος και η αρμόδια αντιδήμαρχος να πουν ούτε κουβέντα για τα σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος. Τι έπρεπε να καταλάβουν οι μαθητές από μια τέτοια εκδήλωση; Ότι το πρόβλημα στο περιβάλλον το δημιουργούν οι προσωπικές μας επιλογές; Πώς περιμένουμε με τέτοιες συμπεριφορές να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας και των αιωρούμενων σωματιδίων PM10, πώς περιμένουμε να λυθεί το πρόβλημα της ρύπανσης του περιβάλλοντος;

Ένα δυνατό χειροκρότημα στο δήμαρχο, στη νυν αντιδήμαρχο και στην πρώην αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος. Πιο δυνατά παρακαλώ… πολύ χλιαρό ήταν το χειροκρότημά σας!

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ