Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ35 Νέοι & Δυνατοί Κρίκοι προστέθηκαν στην αλυσίδα «ΖΩΗΣ» του Δήμου Κορδελιού...

35 Νέοι & Δυνατοί Κρίκοι προστέθηκαν στην αλυσίδα «ΖΩΗΣ» του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

35 Νέοι & Δυνατοί Κρίκοι
προστέθηκαν στην αλυσίδα «ΖΩΗΣ» του Δήμου μας
Παρών και ο πατέρας του μικρού Γιώργου!

Παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το Σάββατο 22.1.2022, η ανταπόκριση των συνδημοτών μας- από 18 έως 45 ετών- στην ανοικτή πρόσκληση που απηύθυνε η Κοινότητα Ευόσμου σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ήταν ελπιδοφόρα και ενθαρρυντική για την συνέχιση της και σε άλλες περιοχές – και σημεία- του μεγάλου Δήμου μας.

Συγκινητική όμως και καταλυτική -ήταν στην δράση- η παρουσία του πατέρα του μικρού Γιωργάκη, ο οποίος διαρκώς ευχαριστούσε τον κόσμο, επαινούσε την διοίκηση του Δήμου για διαρκή στήριξη της στον αγώνα του παιδιού του, και έδινε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του και για το ταξίδι τους στη Αθήνα για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

Σύμφωνα με τους οργανωτές από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στον αύλειο χώρο – όπισθεν- του Πολιτιστικού Κέντρου Ευόσμου, προσήλθαν 35 συνδημότες μας, οι οποίοι παρέλαβαν τον φάκελο με τις οδηγίες για τον τρόπο συμπλήρωσης της φόρμας ΔΟΤΗ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ καθώς και του τρόπου της λήψης του δείγματος (σάλιο), προκειμένου να εγγραφούν και να ενταχθούν ως μέλη στην παγκόσμια τράπεζα-οικογένεια -εθελοντών δοτών μυελού των οστών -του Δήμου μας.

«Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας, γρήγορη ανάρρωση στον μικρό συνδημότη μας, δύναμη και κουράγιο στους γονείς του. Ο δήμος μας από την πρώτη στιγμή έκανε το καθήκον του και με αλλεπάλληλες εκκλήσεις συνέβαλε στην ενημέρωση και την κινητοποίηση του κόσμου. Συγχαίρω τον πρόεδρο και ιατρό συνάδελφο μου Παναγιώτη Φωτιάδη και τα μέλη της κοινότητας Ευόσμου για την πρωτοβουλία ίδρυσης της τράπεζας μυελού των οστών, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία κοινωνικής προστασίας και δημόσιας υγείας, και ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συνδημότες μας και μη-που σήμερα αψήφησαν τις χαμηλές θερμοκρασίες και ήρθαν αποδεικνύοντας ότι η ανθρωπιά, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη όταν αφορούν- ειδικά- παιδιά είναι πάνω απ όλα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός τονίζοντας ότι η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας – Υπεύθυνη της Τράπεζας Μυελού των Οστών και Πρόεδρος της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, είναι σε επικοινωνία με τον Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ»- ΜΑΡΙΑΝΝΑ Β. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ- ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ, για την οργάνωση της δια ζώσης τελετής υπογραφής της συνεργασίας μας.

«Πρωταγωνιστής της σημερινής μας δράσης, είναι ο Γιώργος ο μόλις 3,5 ετών συνδημότης μας, ο οποίος νοσηλευόταν με σοβαρό αιμοφαγοκυτταρικό σύνδρομο, στη Γ’ Παιδιατρική Κλινική του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου και έπρεπε άμεσα να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών, αφορμή στάθηκε το εντυπωσιακό κύμα ευαισθητοποίησης, συμμετοχής και ενδιαφέροντος των συνδημοτών μας να εγγραφούν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, βασικό κίνητρο όλων μας, ήταν η ευτυχής εύρεση συμβατού δότη για την σωτήρια μεταμόσχευση μυελού των οστών που χρειαζόταν το παιδί και κινητήριος μοχλός όλων μας ήταν , είναι και θα είναι πάντα η «Νίκη της ΖΩΗΣ» κάθε ανθρώπου ανεξαρτήτου ηλικίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, ευχαριστώντας όλους όσοι προσήλθαν και εγράφησαν δότες και όλους όσοι στήριξαν στην δράση με πρώτο τον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό και την κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, την κοινοτική σύμβουλο Ευόσμου Κ. Μαρία Γκαγκανιάρη για την πολύτιμη και διαρκή συμμετοχή της, αλλά και τους υπαλλήλους της ΔΗΚΕΚΕ για όλη την οργανωτική υποδομή και διεκπεραίωση.

Η δράση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού, του Πρόεδρου της Κοινότητας Ευόσμου κ. Παναγιώτη Φωτιάδη, της Αντιδήμαρχου Κοινωνικής Προστασίας – Δημόσιας Υγείας – Υπεύθυνη της Τράπεζας Μυελού των Οστών και Προέδρου της ΔΗΚΕΚΕ κ. Φωτεινής Πεσματζόγλου Δεβετζή, της Αντιδήμαρχου Πολιτισμού κ. Αθηνάς Παμπουκίδου, των Μελών της Κοινότητας Ευόσμου, κ. Μαρίας Γκαγκανιαρη, κ. Μαρίας Μαλλιου, κ. Σωκράτη Πασχαλέρη ο οποίος έκανε εγγραφή και ως εθελοντής δότης, κ. Βασίλη Τσιαπανιτη, κ. Άρη Τραικου, κ.α

Σημαντική ήταν εξ αρχής και η βοήθεια της συνδημότισσας μας, Έλενας Γκουνάκη ως συγγενής του παιδιού.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ