Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΝΩΘΕΝ ΤΟΥ...

«ΞΕΠΑΓΩΝΕΙ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ 15 ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΑΝΩΘΕΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ

ΚΛΕΑΝΘΗΣ ΜΑΝΔΑΛΙΑΝΟΣ: «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΤΟΝ κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΖΗΤΗΜΑ»

          Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η ολοκλήρωση της κατασκευής του Σταδίου άνωθεν του Περιφερειακού, ένα εμβληματικό αθλητικό έργο το οποίο για περισσότερα από 15 χρόνια παραμένει ανολοκλήρωτο και ημιτελές, λόγω της αδυναμίας χρηματοδότησής του από την κεντρική διοίκηση, με αποτέλεσμα η υπερτοπική αθλητική εγκατάσταση να έχει αφεθεί εγκαταλελειμμένη στο πέρασμα των χρόνων, παρουσιάζοντας μια τραγική εικόνα.

          Οι συντονισμένες προσπάθειες της διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου απέδωσαν καρπούς και έτσι ένα έργο ζωτικής σημασίας για τον Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου αλλά και ολόκληρη τη δυτική πλευρά της πόλης αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά, καθώς εξασφαλίστηκαν 150.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία συνιστά το πρώτο βήμα ώστε να κινήσουν ξανά οι διαδικασίες αποπεράτωσής του.

          Το έργο έχει αναλάβει να το προχωρήσει η «Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων» (ΜΟΔ ΑΕ), με τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου να έχει ήδη στείλει στη ΜΟΔ το Τεχνικό Δελτίο, ως προαπαιτούμενο για την επικαιροποίηση της μελέτης, η οποία αφορά στην κατασκευή των κερκίδων, τους βοηθητικούς χώρους που προβλέπονται, το ταρτάν για το στίβο, τον αγωνιστικό χώρο του ποδοσφαιρικού γηπέδου, την περίφραξη και τον περιβάλλοντα χώρο.      Σε δεύτερο χρόνο και μόλις ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες και οι έλεγχοι για την επικαιροποίηση της μελέτης, θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για τη χρηματοδότηση κατασκευής του έργου και ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου.

          Το ξεμπλοκάρισμα των διαδικασιών, οι οποίες παρέμεναν για πολλά χρόνια στάσιμες, έγινε πραγματικότητα χάρη στην επιμονή του Δημάρχου Κλεάνθη Μανδαλιανού, ο οποίος είχε διαρκείς επαφές στην Αθήνα με υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης και δη με τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, που ήταν τελικά και εκείνος που έδωσε τη λύση, εκφράζοντας την πολιτική βούληση για την επαναδρομολόγηση της κατασκευής του Σταδίου. Η εκταμίευση των 150.000 ευρώ που εξασφάλισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, ουσιαστικά αποτελεί τον κινητήριο μοχλό για να πάρει το έργο το δρόμο του, ενώ αξιολογώντας τη σημασία ενός αθλητικού κέντρου στην περιοχή, ο κ. Γεωργιάδης δεσμεύτηκε για την ένταξη χρηματοδότησής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

“Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών”

              «Οι επίμονες προσπάθειες που καταβάλλαμε με την ανάληψη των καθηκόντων μας επιτέλους βλέπουμε να αποδίδουν καρπούς. Ήταν ένα “στοίχημα” να καταφέρουμε να προχωρήσουμε και να παραδώσουμε αυτό το ζωογόνο έργο στους δημότες και το δήμο μας. Δουλέψαμε στοχευμένα και μεθοδικά και αυτό τελικά βλέπουμε ότι απέδωσε. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον υπουργό Ανάπτυξης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, διότι από την πρώτη στιγμή στάθηκε αρωγός της προσπάθειας μας και χάρη στη συμβολή του προχωρά ένα έργο το οποίο είχε βαλτώσει για πάρα πολλά χρόνια” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός και πρόσθεσε: “Κάθε έργο που αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των δημοτών μας και συμβάλλει στην αναπτυξιακή πορεία του δήμου μας, μάς κάνει να αισθανόμαστε δικαιωμένοι για την επιλογή μας να υπηρετήσουμε τον τόπο. Πάγια τακτική μας είναι να “μιλάμε” με έργα, όχι με λόγια και κυρίως να μην αφήνουμε καμία ευκαιρία να πηγαίνει χαμένη. Προχωράμε με βήματα σταθερά, κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των δημοτών και τους ευχαριστούμε γι΄ αυτό».

Το έργο

          Με δεδομένο ότι ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους στην Ελλάδα στερείται σύγχρονων -για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών – αθλητικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή του σταδίου αποκτά βαρύνουσα σημασία, αποτελώντας ένα εμβληματικό έργο υπερτοπικής κλίμακας, που θα αποτελέσει κοιτίδα αθλητισμού, για ολόκληρη τη δυτική Θεσσαλονίκη, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αθλητικών δραστηριοτήτων. 

          Το έργο αναμένεται να δώσει νέα πνοή στην πόλη βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των δημοτών αλλά και συνολικά της δυτικής Θεσσαλονίκης, διευρύνοντας τις επιλογές αναψυχής και ψυχαγωγίας μέσω της άθλησης. Παράλληλα, θα δώσει νέα δυναμική στην ευρύτερη περιοχή, αφού θα αποτελέσει πόλο έλξης χιλιάδων ανθρώπων, δημιουργώντας παράλληλα, νέες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας έτσι στην καταπολέμηση της ανεργίας.

          Το υπό ανέγερση στάδιο περιλαμβάνει 5.000 θέσεις, με κουλουάρ στίβου υψηλών προδιαγραφών,  γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, κερκίδες και γραφεία.

          Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στόχος είναι εντός του 2022 να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες,  ώστε άμεσα να ακολουθήσει η δημοπράτηση και η ανάδειξη αναδόχου, προκειμένου το 2023 να ξεκινήσουν οι εργασίες αποπεράτωσης του σταδίου. 

Δελτίο τύπου του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ