Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο 2ο ΕΠΑΛ...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου καταδικάζει τη φασιστική επίθεση στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου

Το παρακάτω ψήφισμα ενέκρινε πριν από λίγο ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο καταδικάζει την χθεσινή τραμπούκικη φασιστική επίθεση που δέχτηκαν γονείς και μαθητές έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου.

Το πρωί της Τρίτης 18/1 γονείς και μαθητές βρέθηκαν έξω από το 2ο ΕΠΑΛ Εύοσμου να ενημερώσουν για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Πέμπτης 20/1 στο Άγαλμα Βενιζέλου.  

Μετά από μισή ώρα και ενώ οι μαθητές οργανώνονταν για να προχωρήσουν σε συνέλευση φασιστικές ομάδες, οι οποίες δεν προερχόντουσαν μόνο μέσα από το σχολείο, πραγματοποίησαν επίθεση σε μαθητές, αλλά και σε γονείς που τους συμπαραστέκονταν, προσπάθησαν να κατεβάσουν το πανό τους και να τους εμποδίσουν να γίνει γενική συνέλευση.

Αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ποιος είναι ο ρόλος τους! Ξέρουμε ότι σιχαίνονται κάθε έννοια οργάνωσης, αγώνα, συλλογικής διεκδίκησης!

Καλούμε σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου να καταδικάσει τέτοιες πρακτικές . 

Τα περιστατικά αυτά δεν έχουν καμία σχέση με το οργανωμένο μαθητικό, φοιτητικό και εργατικό κίνημα. Είναι ξένα και πρέπει να καταδικαστούν. Δεν έχουν καμία σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών οι οποίοι αγωνίζονται για ένα σχολείο που θα μορφώνει πραγματικά χωρίς φραγμούς και εμπόδια».

Το ψήφισμα εισήγαγε στο Δημοτικό Συμβούλιο η Λαϊκή Συσπείρωση.

Ανακοίνωση της Ε΄ ΕΛΜΕ για τα επεισόδια στο συγκρότημα των ΕΠΑΛ Ευόσμου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ