Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ δήμαρχος κοντά στην αγορά με χειραψίες και χρόνια πολλά

Ο δήμαρχος κοντά στην αγορά με χειραψίες και χρόνια πολλά

Περίεργη αντίληψη έχουν ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και η διοίκησή του για τον τρόπο που βρίσκονται κοντά στην αγορά και τους επαγγελματίες του τόπου. Πέρασαν από τα μαγαζιά, αντάλλαξαν χειραψίες, ευχήθηκαν χρόνια πολλά, έβγαλαν φωτογραφίες, τις δημοσίευσαν στην ιστοσελίδα του δήμου, κάλεσαν τους κατοίκους να στηρίξουν την τοπική αγορά και έκαναν το καθήκον τους απέναντι στα μαγαζιά και στους καταστηματάρχες.

Ο ρόλος όμως της διοίκησης και του δημάρχου δεν εξαντλείται στα παραπάνω, ούτε είναι τα παραπάνω που περιμένουν οι επαγγελματίες από τη διοίκηση του δήμου. Ο δήμος και η διοίκησή του θα έπρεπε να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση της αγοράς του δήμου για εκείνο το lockdown που επιβλήθηκε στην αρχή της χρονιάς μόνο στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου από όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Πήγαν στον υπουργό ανάπτυξης, τους είπε ότι δεν γίνεται, το ανακοίνωσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ξεχρέωσαν. Ούτε πίεση προς το υπουργείο, ούτε επιμονή, ούτε τίποτα.

Πολιτική η διοίκηση του δήμου κάνει με χειραψίες και χρόνια πολλά σαν να διοικεί σύλλογο και όχι το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Βόρειας Ελλάδας. Με χαμόγελα, χειραψίες και χρόνια πολλά δεν γίνεται όμως δουλειά. Η αγορά στενάζει κάτω από την πίεση της πανδημίας αλλά και των ανατιμήσεων. Ο δήμαρχος και η διοίκησή του πιστεύουν ότι αυτού του είδους τα προβλήματα δεν τους αφορούν, αφού δεν είναι αρμοδιότητα των δήμων. Τα συζητούν μόνο για να γίνεται κουβέντα. Τσάι και συμπάθεια δηλαδή για τις δύσκολες στιγμές που περνούν οι επαγγελματίες.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ