Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜικρασιάτικα κάλαντα στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου

Μικρασιάτικα κάλαντα στο Δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της ελεύσεως του Νέου Έτους ανήγγειλε  από χθες ο Σύλλογος Σμυρναίων Μικρασιατών Ελευθερίου Κορδελιού «Η Αγία Φωτεινή», πλημμυρίζοντας το δημαρχείο Κορδελιού Ευόσμου, με άρωμα, ρυθμό,  μνήμες και θύμησες  των αλησμόνητων πατρίδων μας.

Η πρόεδρος κ. Ανθή Δήμου συνοδευόμενη από ενδεδυμένα με παραδοσιακές φορεσιές μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και του Συλλόγου, έψαλλαν συνοδεία  μουσικών οργάνων  τα παραδοσιακά Μικρασιατικά – Σμυρναίικα κάλαντα στον Δήμαρχο κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό, και στον Αντιδήμαρχο Πολεοδομίας, ΚΕΠ, Δημοτικής Αστυνομίας κ. Νέστορα Λαφαζανίδη

κρατώντας στα χέρια “το  καραβάκι” σύμβολο του διωγμού, της προσφυγιάς και  του επαναπατρισμού στην μητέρα πατρίδα των προγόνων μας.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου φανερά συγκινημένος λόγω της Μικρασιατικής καταγωγής του, αφού ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, και καλή χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία σε κάθε οικογένεια,  συνεχάρει τον Σύλλογο για το μεγάλης αξίας έργο που επιτελεί, μεταλαμπαδεύοντας στις επόμενες γενιές την κοινή μας προσφυγική ταυτότητα, ώστε  να γνωρίζουν την ιστορία μας, για να αποφύγουν λάθη και τραγικές  επαναλήψεις. Άλλωστε η νέα χρονιά, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος , για όλους εμάς τους  Μικρασιατικής καταγωγής, απογόνους προσφύγων 3ης και 4ης γενιάς είναι μια χρονιά σταθμός,  μια χρονιά ορόσημο, μια επετειακή χρονιά συμπλήρωσης 100 χρόνων από το 1922 με ότι αυτό σημαίνει για τον καθένα από μας και για κάθε οικογένεια του μεγάλου μας ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΎ Δήμου.

Η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Ανθή Δήμου, τηρώντας το Μικρασιάτικο  πρωτοχρονιάτικο έθιμο της προσφοράς,  προσέφερε στον Δήμαρχο για αφθονία και καλοτυχία ένα κόκκινο κρασί , παραδοσιακά Σμυρναίικα εδέσματα και εποχιακά χειροποίητα γλυκίσματα.

Τα Μελομακάρονα και  οι κουραμπιέδες ήταν τα κεράσματα που

προσφέρθηκαν εν αφθονία σε όλους τους καλαντιστές, ολοκληρώνοντας το εορταστικό εθιμοτυπικό  πρωτοχρονιάτικο σκηνικό.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ