Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΛευτέρης Αλεξανδρίδης: Ο δήμαρχος δεν έχει την πρωτοκαθεδρία μέσα στην παράταξή του

Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Ο δήμαρχος δεν έχει την πρωτοκαθεδρία μέσα στην παράταξή του

Ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, σε δήλωση που έκανε στην «Αγκίδα» για τα όσα συνέβησαν κατά την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης, είπε ότι η διοίκηση του δήμου διακατέχεται από μεγάλη υπεροψία, ότι ο δήμαρχος δεν έχει την πρωτοκαθεδρία μέσα στην παράταξή του, ότι ο δήμαρχος με τις πράξεις του ανοίγει την προεκλογική περίοδο και εκτίμησε ότι τα στελέχη της διοικούσας παράταξης θα κοιτάξουν να σωθούν από την πανωλεθρία. Ακολουθεί ολόκληρη η δήλωση του κυρίου Αλεξανδρίδη:

«Ο δήμαρχος φάνηκε ανακόλουθος όσον αφορά την εκπροσώπηση των παρατάξεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης. Η ΔΗΚΕΚΕ τα δύο προηγούμενα χρόνια, στο Δ.Σ. της οποίας εκπροσωπήθηκαν παραπάνω από μία παρατάξεις της αντιπολίτευσης, πήγε πολύ καλά, παρήγαγε έργο το οποίο επικρότησε και ο ίδιος ο δήμαρχος, ειδικά το έργο που παρήχθη επί της προεδρίας του κυρίου Αμανατιάδη. Παρόλα αυτά ο δήμαρχος θέλησε να χαλάσει την επιτυχημένη συνταγή της ομόνοιας που υπήρχε στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, στη βάση της οποίας ξεπεράστηκαν σοβαρά προβλήματα και η ΔΗΚΕΚΕ κατάφερε να αποπληρώσει οφειλές σε πρώην εργαζομένους της που είχαν χρονίσει. Ο δήμαρχος θέλησε να αλλάξει μια τόσο επιτυχημένη συνταγή και να προχωρήσει μόνος του. Η αντιπολίτευση, μη αποδεχόμενη και τη μία θέση που από το νόμο μπορούσε να πάρει στο Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, τον άφησε να προχωρήσει στη μοναχική πορεία που ο ίδιος επέλεξε.

Η επιλογή αυτή του δημάρχου δεν ήταν έκπληξη για εμάς στην αντιπολίτευση. Έχω ξαναπεί ότι αυτή η διοίκηση έχει καταφέρει και έχει βάλει απέναντί της όλη την αντιπολίτευση, όλες τις παρατάξεις. Κάτι δεν κάνει καλά ο δήμαρχος, κάτι δεν κάνει καλά η διοικούσα παράταξη και θα πρέπει να το δούνε άμεσα διότι έτσι δεν θα μπορέσουν να πορευτούν, αφού στο Δημοτικό Συμβούλιο έχουν μόλις το 1/3 των δημοτικών συμβούλων. Η επιλογή της διοίκησης να θέσει όλη την αντιπολίτευση απέναντι, δείχνει ότι διακατέχονται από μεγάλη υπεροψία, έχουν την εντύπωση ότι λύνουν και δένουν στο δήμο χρησιμοποιώντας πολύ λανθασμένα το νόμο, ο οποίος δημιουργήθηκε για να μπορούν να διοικηθούν οι δήμοι και για να μην έρθουν σε αδιέξοδο. Ο νόμος δεν απαγορεύει όμως συμφωνίες και συνεργασίες παρατάξεων προς όφελος του τόπου.

Η διοίκηση του δήμου έπρεπε να κάνει σύνθεση δυνάμεων και απόψεων, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα που έχει ο τόπος. Δυστυχώς η διοίκηση δεν προσπαθεί για κάτι τέτοιο. Ο δήμαρχος δεν βαδίζει στο δρόμο της ομόνοιας, της σύνθεσης και της συνεννόησης. Έχω την εντύπωση ότι αυτά θα τα βρει μπροστά του. Νομίζω ότι αυτή η διοίκηση δεν μπορεί να συνεννοηθεί με την αντιπολίτευση, αυτή η διοίκηση θα βαδίσει μόνη της και θα έχει απέναντι όλη την αντιπολίτευση. Νομίζω με τις πράξεις του ο δήμαρχος ανοίγει την προεκλογική περίοδο.

Έχω την εντύπωση ότι ο δήμαρχος δεν μπορεί να κάνει συμφωνίες γιατί απ’ ότι φαίνεται δεν έχει αυτός την πρωτοκαθεδρία μέσα στην παράταξή του. Υπάρχουν άνθρωποι, που μάλλον δεν είναι εκλεγμένοι, οι οποίοι ορίζουν αυτή τη στιγμή την τύχη της διοίκησης και του δήμου. Η δυσκολία του να ηγηθεί της διοικούσας παράταξης φάνηκε και από τα όσα ζήσαμε με την αλλαγή αντιδημάρχων, διότι ένας δήμαρχος που αποφασίζει να κάνει αλλαγές πρέπει την πρώτη μέρα να ανακοινώσει τις αποφάσεις του. Η μιας εβδομάδας καθυστέρηση σ’ αυτή τη διαδικασία δείχνει ότι δεν έχει την εμπιστοσύνη ακόμα και των μελών της παράταξής του και αυτό πιστεύω θα το δούμε και στη συνέχεια. Ο δήμαρχος έχει ανοίξει μια μακρά προεκλογική περίοδο και κατά τη γνώμη μου από εδώ και πέρα τα στελέχη του θα κοιτάξουν να σωθούν από την πανωλεθρία που θα έρθει για τη διοικούσα παράταξη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ