Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΜε το ΘΕΠΑΝ θα έπρεπε να ασχολούνται και όχι με ποια αντιδημαρχία...

Με το ΘΕΠΑΝ θα έπρεπε να ασχολούνται και όχι με ποια αντιδημαρχία θα πάρουν

Αυτή η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου φαίνεται πως ζει στον κόσμο της και στο «πέρα βρέχει». Αντί να ασχολούνται με το Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού, αυτοί ασχολούνται με το ποιος και που θα γίνει ο καθένας αντιδήμαρχος. Ψήφισαν τον Ιανουάριο του 2021, ένα περίπου χρόνο πριν, να παραχωρήσουν το ΘΕΠΑΝ στην Εκκλησία γιατί δεν έβρισκαν έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι αυτό ανήκει στο δήμο. Ψήφισαν να δοθεί ένα ακίνητο του δήμου, γιατί κάποιος πρόεδρος Εκκλησιαστικού Συμβουλίου πήγε πριν 45 χρόνια και χωρίς να έχει κανέναν τίτλο ιδιοκτησίας έκανε μια συμβολαιογραφική δήλωση ότι ο χώρος ανήκει στην Εκκλησία. Ψήφισαν να δοθεί ένα ακίνητο του δήμου, γιατί υπήρξε ολιγωρία του δήμου όσον αφορά την κατοχύρωση του ακινήτου στο δήμο και γι’ αυτούς αυτό σημαίνει ότι το ακίνητο χάθηκε και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ψήφισαν να δοθεί ένα ακίνητο του δήμου χωρίς να έχουν κάνει εισήγηση χωρίς να έχουν στοιχεία, σε μια συνεδρίαση που την προκάλεσε η παράταξη του κυρίου Ζυγά για να κινηθεί η διαδικασία κατοχύρωσης του ακινήτου στο δήμο.

Αυτή η διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου ζει στον κόσμο της και στο «πέρα βρέχει». Θα έπρεπε να τρέχει και να μη φτάνει από την ώρα που ήρθαν στο φως έγγραφα και φαίνεται πως θα έρθουν κι άλλα. Τι έγγραφα ήρθαν στο φως και αφορούν ημερομηνίες περίπου δέκα χρόνια πριν; Ήρθε στο φως η ένσταση που έκανε ο δήμος για το ακίνητο του πάρκου ΘΕΠΑΝ στο Κτηματολόγιο, προκειμένου το ακίνητο να κατοχυρωθεί στο δήμο. Ήρθε στο φως η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου που ακύρωνε την ένσταση στο Κτηματολόγιο!! Ήρθε στο φως η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να ακυρώσει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Κορδελιού Ευόσμου με την οποία ακυρωνόταν η ένσταση στο Κτηματολόγιο, με το σκεπτικό ότι αφενός δεν είχε γνωμοδότηση δικηγόρου και αφετέρου δεν μπορεί ο δήμος να απεμπολεί τα δικαιώματά του επί περιουσιακών του στοιχείων. Ήρθε στο φως ότι η ιστορία σταμάτησε σ’ εκείνο το σημείο! Δηλαδή ο δήμος φαίνεται να έγραψε την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης στα παλαιότερα των υποδημάτων του.

Αυτά τα παραπάνω θα έπρεπε να απασχολούν τη διοίκηση του δήμου και όχι ποιος θα γίνει αντιδήμαρχος και σε ποια αντιδημαρχία. Θα έπρεπε να τους απασχολεί το γεγονός ότι με μεγάλη ευκολία ψήφισαν ότι δεν ανήκει στο δήμο κάτι το οποίο φτιάχτηκε με χρήματα του δήμου χωρίς τότε να το διεκδικήσει η Εκκλησία, ενώ επί τέσσερα χρόνια χτίζονταν μέσα σ’ αυτό δημοτικά κτίρια. Είπαμε όμως ότι τελικά αυτή η διοίκηση είναι στον κόσμο της και στο «πέρα βρέχει».

Βασίλης Κιμ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ