Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Παραμύθι δίχως όνομα η διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα»

«Παραμύθι δίχως όνομα η διαβούλευση για το Τεχνικό Πρόγραμμα»

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ούτε κατά 20%

Την παρακάτω τοποθέτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου έκανε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιάννης Καμαρινός, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 26ης Νοεμβρίου 2021:

«Μια εικονική διαβούλευση για ένα φτωχό και πλασματικό Τεχνικό Πρόγραμμα. Παραμύθι δίχως όνομα ή καλύτερα παραμύθι χωρίς περιεχόμενο αποδείχτηκε η διαδικασία της διαβούλευσης για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2022 του δήμου μας. Επί μία εβδομάδα οι διαδικτυακές διαδικασίες της διαβούλευσης διεξήχθησαν μεταξύ συγγενών, φίλων, με πολύ μικρή συμμετοχή των πολιτών στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Κεντρικής Μακεδονίας. Δεν θα μπορούσε όμως να γίνει διαφορετικά καθώς η Δημοτική Αρχή στα δύο χρόνια διοίκησής της δεν ενθαρρύνει με κανέναν τρόπο ούτε το διάλογο ούτε την κουλτούρα της συμμετοχής έστω και για τα μάτια της αντιπολίτευσης, ενώ το υπό διαβούλευση Τεχνικό Πρόγραμμα είναι γνωστό και το βλέπουμε, δεν πρόκειται να υλοποιηθεί ούτε κατά 20%.

Η παράταξή μας θεωρεί ακρογωνιαίο λίθο της αυτοδιοίκησης το διάλογο, τη συναίνεση, τις προτάσεις, τη διαμόρφωση των απαιτούμενων έργων και πολιτικών του δήμου. Έχουμε καταθέσει και από το προηγούμενο διαχειριστικό έτος, δηλαδή για το 2021, προτάσεις με το Τεχνικό Πρόγραμμα. Ακόμη περιμένουμε την τροποποίηση κύριε πρόεδρε. Στην ουσία τώρα το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι πολύ φτωχό. Ένα πρόγραμμα μη ρεαλιστικό και μη υλοποιήσιμο. Ένα πολύ μικρό ποσοστό έργων μπορεί να γίνει όπως γίνεται κάθε φορά, μόνο που θα είναι πολύ λιγότερα από τις ανάγκες των δημοτών και πολύ κατώτερα των δυνατοτήτων του δήμου μας. Για την επαλήθευση αυτής της πρόβλεψης δεν χρειάζεται να διαθέτει κανένας μαντικές ικανότητες. Την αποδεικνύει από την πρώτη χρονιά η διοίκησή σας μέχρι και φέτος και η πραγματικότητα των πολύ περισσότερων χρημάτων που εισπράχθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα.

Αρκούν μερικά παραδείγματα για του λόγου το αληθές. Ποιες είναι αυτές στις προεκλογικές σας υποσχέσεις. Πολλές. Στις πράξεις όμως; Με το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου. Μπορεί να μην αναφέρεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα, αλλά μου φαίνεται ότι πάει το 25ο. Το υπόγειο πάρκινγκ που θα λειτουργούσε από το Μάρτιο του 2020 με κόκκινη κάρτα από το δήμαρχο προς εσάς αν δεν λειτουργούσε. Το κολυμβητήριο, τίποτε. Το στάδιο άνωθεν της περιφερειακής οδού, τίποτε. Το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ευόσμου, προεκλογική δέσμευση, τίποτε. Η οδός Ιπποδρομίου και το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα έπρεπε να είχαν τελειώσει, τίποτε. Παρεμβάσεις με έργα υποδομής στη Διαλογή, στην Ε΄ Συνοικία και στην περιοχή άνωθεν της Περιφερειακής οδού. Είδαμε κάποια πράγματα που προσπαθείτε να βάλετε στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Γι’ αυτό επισημαίνω ότι το Τεχνικό σας Πρόγραμμα είναι πολύ φτωχό για την οντότητα του δήμου μας. Ακούστε λίγο και τη φωνή της αντιπολίτευσης. Δεν θέλουμε το κακό του δήμου και των δημοτών. Να σας βοηθήσουμε θέλουμε και το έχουμε αποδείξει. Δυστυχώς όμως ο νόμος Θεοδωρικάκου δεν μας επιτρέπει παρεμβάσεις και προτάσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ