Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ10% μείωση ανταποδοτικών τελών και πλήρης απαλλαγή από αυτά των ευπαθών ομάδων

10% μείωση ανταποδοτικών τελών και πλήρης απαλλαγή από αυτά των ευπαθών ομάδων

Σε συμφωνία κατέληξαν σήμερα το μεσημέρι οι παρατάξεις του δήμου Κορδελιού Ευόσμου όσον αφορά τα ανταποδοτικά τέλη κι έτσι στην αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα ψηφιστεί μείωση των ανταποδοτικών τελών σε όλες τις περιοχές του δήμου κατά 10%, ενώ οι ευπαθείς ομάδες θα απαλλαγούν πλήρως από τα ανταποδοτικά τέλη. Οι ευπαθείς ομάδες που θα απαλλαγούν πλήρως από τα ανταποδοτικά τέλη είναι τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, οι πολύτεκνοι, οι τρίτεκνοι και οι μακροχρόνια άνεργοι, με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Πέρυσι 1.197 άτομα από τις ευπαθείς ομάδας έκαναν αίτηση για τα μειωμένα κατά 50% δημοτικά τέλη που ίσχυαν και απαλλάχτηκαν συνολικά από ποσό ύψους 60.000 ευρώ.

Η αυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι συνέχεια της χθεσινής συνεδρίασης της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου 2021, η οποία διακόπηκε προκειμένου να επέλθει συμφωνία μεταξύ των παρατάξεων για τα ανταποδοτικά τέλη. Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έχει τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη από όλους τους δήμους της Βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ