Τελευταία

  «Το συμβολαιογραφικό έγγραφο της Εκκλησίας για την κυριότητα του ΘΕΠΑΝ δεν συνιστά συμβολαιογραφική συναίνεση»

  24-11-2021

  Κατά τη συζήτηση που διοργάνωσε στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού η Πρωτοβουλία Πολιτών με θέμα το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΘΕΠΑΝ, η δικηγόρος Νεκταρία Αγγελάκη αναφερόμενη στη συμβολαιογραφική συναίνεση του άρθρου 7 του νόμου 3800 του 1957, με την οποία η Εκκλησία διεκδικεί από το δήμο την κυριότητα του ΘΕΠΑΝ, είπε ότι «Θα ήθελα να είμαι ιδιαίτερα προσεκτική και να πω το εξής: Το συγκεκριμένο συμβολαιογραφικό έγγραφο δεν συνιστά συμβολαιογραφική συναίνεση. Είναι μία συμβολαιογραφική δήλωση του τότε εκπροσώπου του τότε Ναού ενώπιον ενός συμβολαιογράφου» και συμπλήρωσε:

  «Επομένως είναι συμβολαιογραφική δήλωση και όχι συναίνεση διότι υπάρχει μία έλλειψη. Ποια είναι η έλλειψη; Δεν παρουσιάστηκε, δεν εμφανίστηκε ποτέ ο οποιοσδήποτε κύριος της συγκεκριμένης περιοχής που κατείχε, νεμόταν, χρησιμοποιούσε και είχε στην κυριότητά του τη συγκεκριμένη έκταση στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Για ποιον λόγο το 1977 η Εκκλησία δεν έφερε ενώπιον του συμβολαιογράφου είτε τον κύριο της έκτασης είτε, αν δεν μπορούσε ο κύριος της συγκεκριμένης έκτασης, τους κληρονόμους του; Μήπως γιατί πραγματικά ο κύριος του ακινήτου, αυτής της έκτασης ήταν ο δήμος Ευόσμου Κορδελιού και επειδή ακριβώς είπαμε ότι ό,τι ανήκει σε δήμο και σε δημόσιο είναι ανεπίδεκτο χρησικτησίας, άρα ανεπίδεκτο κυριότητας;»

  Η κυρία Αγγελάκη συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «Επομένως στη συμβολαιογραφική δήλωση υπάρχει η έλλειψη της συναίνεσης άρα ένας τέτοιος τίτλος δεν είναι νόμιμος. Είναι άκυρος».

  Στάθης Καϊτετζίδης: Ο Μητροπολίτης γνωρίζει τη συμφωνία του δήμου με την Εκκλησία για τα παλιά Κοιμητήρια
  «Η διοίκηση του δήμου δεν ενδιαφέρεται για τη διαφύλαξη της περιουσίας του δήμου;»
  Ένα εύλογο ερώτημα του κυρίου Μπαλτά για το ΘΕΠΑΝ

  You must be logged in to post a comment Login