Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ10.000 ευρώ για έξοδα διοργάνωσης συναυλίας «Όταν τα μάτια παίζουν μουσική»

10.000 ευρώ για έξοδα διοργάνωσης συναυλίας «Όταν τα μάτια παίζουν μουσική»

Η Οικονομικής Επιτροπή, σε έκτακτη συνεδρίασή της σήμερα Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021, αποφάσισε να εγκρίνει ποσό 10.000 ευρώ για έξοδα διοργάνωσης  συναυλίας «Όταν τα μάτια παίζουν μουσική», στην οποία η Αλεξάνδρα Κερλίδου, που γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία και αδυναμία λόγου και που έχει τη δυνατότητα να κινεί μόνο τα μάτια της, θα παίξει μουσική με το σύστημα «EyeHarp» με τη συνοδεία ενός πιάνου και κρουστών και την τραγουδίστρια και το μουσικό σχήμα της Νατάσας Μποφίλιου.

Σύμφωνα με την εισήγηση «Σκοπός της πρωτότυπης συναυλίας είναι να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα σε όλους μας ότι τα άτομα με “ειδικά ταλέντα και δύναμη” μπορούν να πραγματοποιήσουν όλα τα όνειρά τους, αρκεί να τους δίνονται ευκαιρίες και δυνατότητες. Η Αλεξάνδρα Κερλίδου γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία και αδυναμία λόγου και έχει τη δυνατότητα να κινεί μόνο τα μάτια της. Η «EyeHarp» (eyeharp.org) έδωσε τη δυνατότητα στην Αλεξάνδρα σήμερα να κάνει πραγματικότητα την αγάπη της για τη μουσική και να παίζει μουσική με τα μάτια, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία εντοπισμού βλέμματος. Η Αλεξ. Κερλίδου θα παίξει μουσική με τη συνοδεία ενός πιάνου και κρουστών και την τραγουδίστρια και το μουσικό σχήμα της Νατάσας Μποφίλιου. Η Αλεξ. Κερλίδου κατάφερε να δώσει με αυτόν τον τρόπο συναυλία στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το περασμένο καλοκαίρι (12 Ιουνίου 2021). Η συναυλία θα πλαισιωθεί με τιμητική βράβευση ατόμων με ειδικές ανάγκες που ασχολούνται με τον αθλητισμό και τη τέχνη».

Ο Νίκος Ζυγάς ψήφισε λευκό στην εισήγηση της διοίκησης του δήμου, γιατί τα χρήματα δίνονται τελικά για την προβολή του δήμου και όχι για την προβολή της συγκεκριμένης μεθόδου.

Ο Γιάννης Καμαρινός καταψήφισε το θέμα για το λόγο που ψήφισε λευκό ο κύριος Ζυγάς, αλλά και γιατί επιπλέον ο δήμος δίνει αυτά τα χρήματα ενώ αρνείται να δώσει χρήματα για να κάνει καμπάνια όσον αφορά τους εμβολιασμούς κατά του covid-19.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ