Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΛαμπαδηδρομία στο πλαίσιο του 15ου Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Λαμπαδηδρομία στο πλαίσιο του 15ου Μαραθωνίου «Μέγας Αλέξανδρος»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Λαμπαδηδρομία που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, στο πλαίσιο του 15ου Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος», το Σάββατο 20 Νοεμβρίου.
Η υποδοχή της Αλεξάνδρειου φλόγας έλαβε χώρα στη συμβολή της οδού Μοναστηρίου με Ανδρέα Παπανδρέου στο Ελευθέριο Κορδελιό, ενώ η διαδρομή συνεχίστηκε επί των οδών Εθνικής Αντιστάσεως – Κατσαντώνη – Μ. Αλεξάνδρου – Ευαγγελισμού και κατέληξε στην Πλατεία Δημαρχείου Εύοσμου, όπου πραγματοποιήθηκε ειδική τελετή για το άναμμα του βωμού, από τον Δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανό.

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε όλους τους αθλητές που ηγήθηκαν της λαμπαδοδρομίας, μεταφέροντας σε όλο τον δήμο την “Αλεξάνδρειο Φλόγα” του Διεθνούς Μαραθωνίου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος»,  αναφέρθηκε στην ιστορική σημασία της διοργάνωσης.

Για ακόμη μια χρονιά, πιστοί στα αθλητικά ιδεώδη και στο ευ αγωνίζεσθαι, δίνουμε δυναμικό παρόν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Μακεδονίας μας, στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο “Μέγας Αλέξανδρος” και υποδεχόμαστε με κάθε επισημότητα και τιμή την “Αλεξάνδρειο Φλόγα. Ο Μαραθώνιος “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” αποτελεί την πιο λαμπρή και την πιο σημαντική διοργάνωση της Μακεδονίας μας, με τεράστια κοινωνική, πολιτιστική και πάνω από όλα ιστορική σημασία.  Με σύμβολό του τον μεγάλο Έλληνα Στρατηλάτη, ο Μαραθώνιος συνιστά για όλους μας ένα ταξίδι στην ιστορία, ένα ταξίδι γεμάτο Ελλάδα! Μια ιστορική διαδρομή που από την Πέλλα – την αρχαία πρωτεύουσα της Μακεδονίας- έως  τη Θεσσαλονίκη -τη σύγχρονη πρωτεύουσά της, στέλνει σε όλο τον κόσμο το μήνυμα της οικουμενικότητας του Μακεδονικού πολιτισμού” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Η λαμπαδηδρομία πραγματοποιήθηκε με την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του covid- 19 και ως εκ τούτου η συμμετοχή των ομάδων και των ακαδημιών στη τελετή άφιξης της αλεξανδρείου φλόγας υπήρξε περιορισμένη, γεγονός που ωστόσο δεν στέρησε από το Δήμο μας τη δυνατότητα να συμμετάσχει με τον δέοντα σεβασμό στη διοργάνωση.

Στη λαμπαδηδρομία συμμετείχαν :

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ  ΕΥΟΣΜΟΥ ΄΄ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ΄΄

ΠΑΛΗ:  Μούχα Δήμητρα, Παπαδοπούλου Ελένη, Τσεκερίδου Ευτυχία, Ξούρα Φωτεινή, Ελευθεριάδης Έκτορας, Τρανού Ευαγγελία, Κιόκου Ιωσήφ, Κούτελη Ελπίδα, Ελευθεριάδου Φαίδρα, Καραγκιοζίδης Κοσμάς

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΄΄ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΄΄ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΤWD:

-Γκόρης Κωνσταντίνος, Τριανταφυλλίδου Μιχαηλία, Αλεξανδρίδης Ιωάννης, Τζόλης Γρηγόριος

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ΄΄ ΠΕΡΣΕΑΣ΄΄  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤWD: Λέσι Στέλιος,  Χαραλάμπογλου Μαρία-Άννα

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ