Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝΝα πληρώνουν γιατί ρυπαίνουν και όχι να δίνουν χορηγίες όποτε θέλουν…

Να πληρώνουν γιατί ρυπαίνουν και όχι να δίνουν χορηγίες όποτε θέλουν…

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην «Αγκίδα» ο δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, εκτός των άλλων που είπε για τις σχέσεις του δήμου με τα ΕΛΠΕ, πρότεινε να θεσμοθετηθεί ποσοστό που πρέπει να πληρώνουν τα ΕΛΠΕ στο δήμο και όχι να δίνουν χορηγίες. Είπε συγκεκριμένα ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης:

«Απλά θα πρέπει να λύσουμε τα προβλήματα με τα ΕΛΠΕ και να διαμορφώσουμε μία σχέση τίμια μαζί τους, η οποία θα σέβεται τον κόσμο, να μπορούμε να ζήσουμε χωρίς ρύπανση και να κάνουμε μία κουβέντα για το μέλλον, εάν μπορούν να φύγουν τα ΕΛΠΕ από εδώ. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει σε ένα ή δύο ή δέκα χρόνια, αλλά μπορούμε να κάνουμε μια συζήτηση τέτοια για να φύγουν στα πενήντα χρόνια ή στα τριάντα χρόνια. Το πρώτο πράγμα όμως που πρέπει να κάνουν τα ΕΛΠΕ είναι να σέβονται την ποιότητα ζωής των πολιτών και έπειτα το θόρυβο και τη σκόνη που επιβάλλουν στους πολίτες πρέπει να τα πληρώνουν. Θα πρέπει να τα πληρώνουν και όχι όπως βολεύει κάθε δήμαρχο. Θα πρέπει να θεσμοθετηθεί σωστά συγκεκριμένο ποσοστό στο τζίρο ή στα καθαρά κέρδη, ας το βρούνε. Όχι χορηγία. Συγκεκριμένο ποσοστό για να ξέρουμε τι έχουμε να εισπράξουμε και αυτά τα χρήματα να πηγαίνουν σε συγκεκριμένους κωδικούς, ώστε οι κωδικοί αυτοί να διορθώνουν τη ζημιά που γίνεται από τα ΕΛΠΕ. Μόνο έτσι μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μια τίμια σχέση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ