Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιατί από το ταμείο του δήμου δεν θα φεύγουν ετησίως 12.000 ευρώ

Γιατί από το ταμείο του δήμου δεν θα φεύγουν ετησίως 12.000 ευρώ

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 10ης Νοεμβρίου 2021 και συγκεκριμένα για το θέμα των δημοτικών γηπέδων στο στρατόπεδο Παπακυριαζή, έλαβε το λόγο κάποιος αντιπρόεδρος αθλητικού σωματείου που χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα γήπεδα. Ο κύριος αντιπρόεδρος, εκτός των άλλων που είπε, αναρωτήθηκε γιατί η αντιπολίτευση καταψήφισε προηγούμενη πρόταση για σύναψη συμφωνίας μεταξύ του δήμου και της ΕΤΑΔ για τα συγκεκριμένα γήπεδα. Μάλιστα είπε ότι δεν ξέρει τους λόγους και δεν θέλει να το ψάξει.

Επειδή δεν κατάλαβε ο κύριος αντιπρόεδρος γιατί η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση και παρόλο που δεν θέλει να μάθει, εμείς θα γράψουμε την απάντηση. Η αντιπολίτευση καταψήφισε την πρόταση της διοίκησης γιατί η διοίκηση ήθελε να πληρώσει ενοίκιο 12.000 ευρώ το χρόνο στην ΕΤΑΔ. Με την καταψήφιση της πρότασης της διοίκησης από την αντιπολίτευση θα μένουν κάθε χρόνο στο ταμείο του δήμου 12.000 ευρώ. Ελπίζουμε να γίνεται κατανοητό αυτό από τον πρόεδρο, όπως ελπίζουμε να γίνεται κατανοητό ότι, με τη σύμβαση που ψηφίστηκε τελικά να υπογραφεί, ο δήμος θα πληρώνει το 50% των εσόδων, εάν έχει έσοδα από αυτά τα γήπεδα! Υποθέτουμε ότι είναι ευκολονόητη η διαφορά των 12.000 ευρώ ενοικίου, είτε έχει έσοδα ο δήμος από αυτά τα γήπεδα είτε όχι, και του 50% των εσόδων του δήμου, εφόσον ο δήμος έχει έσοδα από αυτά τα γήπεδα.

Ο κύριος αντιπρόεδρος βέβαια δικαίως μίλησε για τους τραυματισμούς που γίνονται στα συγκεκριμένα γήπεδα εξαιτίας της ακαταλληλότητας του τάπητα και για την ανάγκη παρέμβασης προκειμένου να αποφεύγονται οι τραυματισμοί. Λάθος ανθρώπους όμως πίεζε. Αντί να πιέσει την πολιτεία, πίεζε τον δήμο. Δεν γίνεται όμως να μην μας νοιάζει εάν ο δήμος πληρώνει ενοίκιο 12.000 ευρώ εδώ, 120.000 ευρώ εκεί και 1.200.000 ευρώ παραπέρα, προκειμένου ο καθένας να εξυπηρετηθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Ποιος θα τα πληρώσει αυτά τα χρήματα; Από το δημοτικό ταμείο δεν θα βγούνε;

Καλά έκανε λοιπόν η αντιπολίτευση και καταψήφισε την πρόταση καταβολής ενοικίου στην ΕΤΑΔ για τα συγκεκριμένα γήπεδα ύψους 12.000 ευρώ ετησίως. Γλίτωσε τον δήμο από καταβολή ενοικίου 12.000 ευρώ ετησίως.

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ