Σάββατο, 22 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΔράση Δεντροφύτευσης και Καθαρισμού στο Πάρκο Ισαάκ - Σολωμού στη Διαλογή

Δράση Δεντροφύτευσης και Καθαρισμού στο Πάρκο Ισαάκ – Σολωμού στη Διαλογή

Στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης και προώθησης του εθελοντισμού και με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών κάθε ηλικίας σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Πρασίνου διοργανώνει την  Τετάρτη 3 Νοεμβρίου στις 11.00 π.μ δράση δεντροφύτευσης και καθαρισμού του πάρκου Ισαάκ – Σολωμού στη Διαλογή, της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου Κορδελιού.

Η δράση, που θα πραγματοποιηθεί ενόψει της ημέρας εθελοντισμού, με τη συμμετοχή του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου-Κορδελιού, μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου και  του 5ου Νηπιαγωγείου Διαλογής  και εθελοντών, εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου ”Ενίσχυση οικολογικής συνείδησης και προώθηση περιβαλλοντικού εθελοντισμού στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

Η προστασία του περιβάλλοντος συνιστά απόλυτη προτεραιότητα του σχεδιασμού μας για μια πόλη ανθρώπινη και λειτουργική, που παρέχει υψηλή ποιότητα ζωής στους πολίτες. Μέσα από προγράμματα για την ανακύκλωση, την ανάπτυξη και προστασία των χώρων πρασίνου και την προαγωγή της οικολογικής συνείδησης των πολιτών, στόχος μας είναι να προασπίσουμε το αστικό περιβάλλον ώστε ο Δήμος μας να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της αειφόρου ανάπτυξης” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Επιδιώκοντας να ενθαρρύνουμε την κοινωνική συμμετοχή, προτάσσοντας τον εθελοντισμό ως την κορυφαία μορφή συλλογικής δράσης για ένα καλύτερο περιβάλλον και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, συνεχίζουμε τις περιβαλλοντικές μας δράσεις στέλνοντας το μήνυμα ότι η όλα μπορούν να αλλάξουν αρκεί όλοι μας να συμβάλουμε στη μεγάλη προσπάθεια για μια  πόλη πιο πράσινη, πιο φυσική, πιο καθαρή και πιο ανθρώπινη. Γιατί η προστασία του περιβάλλοντος, είναι υπόθεση όλων” επισήμανε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Αλεξάνδρα Κορωνίδου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ