Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣχετικά με τις απαντήσεις του Νέστορα Λαφαζανίδη για τις μελέτες του κυρίου...

Σχετικά με τις απαντήσεις του Νέστορα Λαφαζανίδη για τις μελέτες του κυρίου Κωνσταντινίδη

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ης Σεπτεμβρίου 2021, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Νέστορας Λαφαζανίδης, ρωτήθηκε για τις μελέτες που άφησε στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου ο συγκοινωνιολόγος ειδικός συνεργάτης του δήμου Σταύρος Κωνσταντινίδης μετά από 15 μήνες παραμονής σ’ αυτή τη θέση και στις οποίες ο ίδιος αναφέρθηκε κατά την παραίτησή του από τη θέση αυτή. Ο κύριος Λαφαζανίδης απάντησε τα παρακάτω:

«Για τις μελέτες του κυρίου Κωνσταντινίδη. Ο κύριος Κωνσταντινίδης όντως έφερε κάποιες μελέτες, οι οποίες όμως δεν ήτανε μελέτες εφαρμογής. Δηλαδή, δεν μπορούσανε να υλοποιηθούνε ώστε να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε άμεσα το έργο. Χρειάζεται κι άλλη διαδικασία. Όντως έχουμε κάποια προσχέδια, κάποιες προμελέτες αλλά και στην πράξη δεν ξέρουμε κατά πόσον είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν, διότι κάναμε κι άλλες επαφές με άλλους μελετητές. Κάποιοι είχαν αντιρρήσεις. Βέβαια πολλές από αυτές τις μελέτες τις συμπεριλάβαμε στο πρόγραμμα Τρίτσης, στις αναπλάσεις που έρχονται. Η 25η Μαρτίου ιδιαίτερα βασίστηκε πάνω στις μελέτες του κυρίου Κωνσταντινίδη. Δηλαδή βοήθησαν εμμέσως. Γλιτώσαμε και χρήματα από αυτό, οπότε θεωρώ ότι έγινε δουλειά με τις μελέτες του κυρίου Κωνσταντινίδη και σε θεωρητικό επίπεδο, άμα θέλετε, και σε πρακτικό. Όπως επίσης βοήθησε και για τη μελέτη για την Ανδρέα Παπανδρέου, για τη νησίδα που συζητούσαμε να κάνουμε. Κι αυτή του κυρίου Κωνσταντινίδη ήτανε».

Η απάντηση του κυρίου Λαφαζανίδη ήταν κάτι σαν «όλα καλά», πώς λέει δηλαδή το τραγούδι «όλα καλά κι όλα ωραία χτες ήσουν μ’ άλλονε παρέα και πού σοκάκι να τραγουδήσεις δεν επιτρέπονται οι αναμνήσεις»!

Το ζήτημα όμως δεν είναι εάν θεωρεί ο κύριος Λαφαζανίδης ή ο κύριος δήμαρχος ότι έγινε δουλειά και σε πρακτικό και σε θεωρητικό επίπεδο ή αν γλίτωσε ο δήμος χρήματα. Προφανώς ο δήμος προσέλαβε ειδικό συνεργάτη για να γλιτώσει χρήματα κι όχι για να χρεωθεί. Το ζήτημα είναι τι περίμενε ο δήμος από τον κύριο Κωνσταντινίδη ως ειδικό συνεργάτη όταν τον προσέλαβε.

Ο κύριος Κωνσταντινίδης αναφέρεται σ’ έναν πολύ σημαντικό απολογισμό του έργου του στο δήμο με πολλές μελέτες και ο κύριος αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών μιλάει για μελέτες που δεν ήταν μελέτες εφαρμογής, που ήταν προμελέτες, προσχέδια που στην πράξη δεν γνωρίζουν αν μπορούν να υλοποιηθούν! Τι θα πει αυτό; Οι μελέτες που έπρεπε να φέρει στο δήμο ο κύριος Κωνσταντινίδης ήταν μελέτες εφαρμογής ή ολοκληρωμένες υλοποιήσιμες μελέτες; Μπορεί να απαντήσει σ’ αυτό ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών; Κουβέντες περί μελετών εφαρμογής ή περί εφαρμοσμένης χημείας δυστυχώς δεν είναι διευκρινιστικές.

Είπε επίσης ο κύριος αντιδήμαρχος πως έκαναν επαφές με άλλους μελετητές και έχουν αντιρρήσεις για μελέτες του κυρίου Κωνσταντινίδη. Γιατί έκανε ο δήμος επαφές με άλλους μελετητές; Ενώ είχε προσλάβει ειδικό συνεργάτη, απευθυνόταν σε άλλους μελετητές για να κρίνουν τις μελέτες του ειδικού συνεργάτη; Για ποιο λόγο;

Μπορεί η διοίκηση του δήμου να δώσει απαντήσεις ή πιστεύει ότι τέλειωσε την υποχρέωσή της απέναντι στο Δημοτικό Συμβούλιο και τους κατοίκους του δήμου με την απάντηση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 22ης Σεπτεμβρίου 2021; Μήπως επίσης, μιας που περάσαμε τα μέσα της θητείας της διοίκησης, θα μπορούσε να ενημερώσει για το έργο των υπόλοιπων ειδικών συνεργατών και, έστω εκ των υστέρων, τι προσδοκά από αυτούς, για να μην έχουμε ξανά στο μέλλον κουβέντες παρόμοιες με τις παραπάνω του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών;

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ