Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣωστή η απόφαση του δημάρχου για ενιαία παρέλαση σε Κορδελιό και Εύοσμο

Σωστή η απόφαση του δημάρχου για ενιαία παρέλαση σε Κορδελιό και Εύοσμο

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, πήρε μια πολύ σημαντική απόφαση σχετικά με τις παρελάσεις, οι οποίες από την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου του 2021 θα πραγματοποιούνται ενιαία και στις δύο κοινότητες του δήμου. Η απόφαση αυτή είναι σωστή, γιατί ο δήμος είναι ενιαίος. Σωστό είναι και το σημείο στο οποίο θα διεξάγεται η παρέλαση, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνει και τις δύο κοινότητες.

Η κοινή παρέλαση προτείνεται από πολλούς τοπικούς παράγοντες από την εποχή που ενώθηκαν οι δύο πρώην δήμοι. Ο δήμος είναι ενιαίος και δεν πρέπει να γίνεται ξεχωριστή παρέλαση. Το μόνο ζήτημα το οποίο επικαλούνταν οι δημοτικές αρχές του ενιαίου δήμου στο παρελθόν ήταν η κίνηση της αγοράς και των δύο κοινοτήτων μετά το πέρας των παρελάσεων, αλλά αυτό λύνεται δίκαια με τη διαφορετική φορά που θα έχουν οι παρελάσεις κατά την 28η Οκτωβρίου και κατά την 25η Μαρτίου.

Η απόφαση του δημάρχου λειτουργεί στην κατεύθυνση να ομογενοποιηθούν οι δύο κοινότητες, να πάψουν όσες φωνές έχουν απομείνει να προσπαθούν να καλλιεργήσουν την αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κοινοτήτων και επί της βάσης της είναι σωστή. Τεχνικά ζητήματα λύνονται εύκολα, αρκεί να υπάρχει καλή πρόθεση.

Χ.Κ.

Ενιαία παρέλαση από φέτος στις δύο Κοινότητες του δήμου Κορδελιού Ευόσμου με απόφαση δημάρχου
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ