Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιατί η διοίκηση αρνείται να εφαρμόσει τη δική της πρόταση για τις...

Γιατί η διοίκηση αρνείται να εφαρμόσει τη δική της πρόταση για τις οικοδομικές άδειες;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 29ης Σεπτεμβρίου 2021, η διοίκηση Μανδαλιανού εισηγήθηκε πρόταση να στηρίξουν οι δημοτικοί σύμβουλοι με την ψήφο τους την ειλημμένη απόφαση του δημάρχου να δώσει εντέλλεσθαι στη Διεύθυνση Πολεοδομίας ώστε να εκδίδονται οικοδομικές άδειες, οι οποίες δεν εκδίδονταν με την επίκληση της οδηγίας SEVESO, αφού η επίκληση της συγκεκριμένης οδηγίας δεν έχει καμία νομική βάση. Το Δημοτικό Συμβούλιο στήριξε με την ψήφο του ομόφωνα την απόφαση του δημάρχου να δώσει το εντέλλεσθαι.

Από εκείνην τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου πέρασαν τρεις εβδομάδες και ο δήμαρχος με τη διοίκησή του αρνούνται να εφαρμόσουν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την οποία οι ίδιοι εισηγήθηκαν και όχι μόνο αυτό. Η διοίκηση εμπαίζει το Δημοτικό Συμβούλιο λέγοντας ότι η πρόταση ήταν το εντέλλεσθαι να δίνεται για όλες τις περιπτώσεις αλλά κατά περίπτωση (!) και ότι δεν έχει έρθει καμία αίτηση για οικοδομική άδεια ώστε να δοθεί εντέλλεσθαι γι’ αυτήν. Πλην όμως ένας δημότης, ο οποίος μίλησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Σεπτεμβρίου και τον είδαμε όλοι με τα ίδια μας τα μάτια, περιμένει να πάρει οικοδομική άδεια και η διοίκηση δεν του τη δίνει.

Το ερώτημα είναι τι ακολούθησε της αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου. Δεν μπορεί η διοίκηση του δήμου να εισηγείται ένα θέμα και μετά να αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση που η ίδια ζήτησε. Τι έχει συμβεί; Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να δοθεί το εντέλλεσθαι για τις οικοδομικές άδειες; Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να συνεχίσει τεράστια περιοχή του δήμου να παρακμάζει και να εγκαταλείπεται; Μπορεί η διοίκηση του δήμου να δώσει μια λογική απάντηση γιατί δεν δίνεται το εντέλλεσθαι του δημάρχου για τις οικοδομικές άδειες και γιατί ο δημότης που μίλησε στο Δημοτικό Συμβούλιο εμπαίζεται και δεν παίρνει την οικοδομική άδεια; Μπορεί η διοίκηση του δήμου να απαντήσει γιατί προτιμά να λέει τέτοιες απροκάλυπτες ανακρίβειες περί κατά περίπτωσης εντέλλεσθαι και ανυπαρξίας αίτησης για οικοδομική άδεια, αντί να δώσει μια λογική εξήγηση; Μπορεί ή συμβαίνει κάτι που δεν μπορεί να το πει;

Δημ. Θ.

Εμπαιγμός για τις οικοδομικές άδειες
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ