Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑ«Ξανά μαζί με τα παιδιά μας στις 11 Οκτώβρη»

«Ξανά μαζί με τα παιδιά μας στις 11 Οκτώβρη»

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την οποία καλεί σε συμμετοχή στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 11/10/21 στις 11 το μεσημέρι  στο Άγαλμα Βενιζέλου:

«Έχουν περάσει μόλις 3 εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων και γίναμε μάρτυρες πρωτοφανών επεισοδίων στην περιοχή μας.Μέσα κι έξω από τα σχολεία είδαμε ομάδες φασιστών –ναζιστών που στόχο έχουν να σταματήσουν την οργανωμένη δράση μαθητών και να σπείρουν τον φόβο.

Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σε αυτούς που πολεμούν κάθε μορφή οργάνωσης, συλλογικής συζήτησης, αλληλεγγύης. Δεν πρόκειται να κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, όταν βλέπουμε τα παιδιά μας να τρομοκρατούνται , όταν δε νιώθουν ελεύθερα μέσα στα σχολεία μας.

Όλοι αυτοί που θέλουν συστηματικά να βάλουν εμπόδια στην οργανωμένη δράση των γονιών θα πάρουν την απάντηση τους. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. Δεν θα σταματήσουμε τη δράση και θα είμαστε εμείς που θα πάρουμε τα παιδιά μας από το χέρι και θα διεκδικήσουμε όλοι μαζί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί ανοιχτά σχολεία με ολόπλευρη γνώση μακριά από τον φόβο, τη μισαλλοδοξία, τον τρόμο και τη βία.

Ταυτόχρονα, από το άνοιγμα των σχολείων και μέχρι σήμερα  ήδη τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών έχουν ξεπεράσει το 30% των συνολικών κρουσμάτων, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές μας εκτιμήσεις για σχολεία – κέντρα υπερμετάδοσης του ιού με τμήματα 25-27 παιδιών, με ελλιπή καθημερινό καθαρισμό και απολύμανση. Στην περιοχή μας καθημερινά δεκάδες είναι τα  κρούσματα στα σχολεία.

Την ίδια ώρα, αντί για προσλήψεις εκπαιδευτικών και ενισχυτική διδασκαλία προκειμένου να καλυφθούν τα μαθησιακά κενά από το 2χρονο λοκντάουν, δημιουργούνται ακόμα μεγαλύτερα κενά. Οι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν δεν επαρκούν για να καλύψουν το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου, με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά ακόμα και σε βασικά μαθήματα, ενώ η Τράπεζα Θεμάτων καραδοκεί στο τέλος της χρονιάς σαν δαμόκλειος σπάθη εμπέδωσης της ανισοτιμίας στη μόρφωση. Το Ολοήμερο  υπολειτουργεί, ενώ στα Δημοτικά τα κενά μόνο στη δυτική Θεσσαλονίκη φτάνουν τα 291, τη στιγμή που οι τελευταίες τοποθετήσεις ήταν μόνο 71. Τα παιδιά που χρειάζονται παράλληλη στήριξη μπορούν να είναι μέχρι 2 σε κάθε σχολείο, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μένουν τα περισσότερα χωρίς δάσκαλο μέσα στην τάξη, αλλά να υπολειτουργεί και το τμήμα ολόκληρο.

Κι όλα τα παραπάνω λαμβάνουν χώρα σε ένα “καινούργιο” σχολείο με μια σειρά αντιδραστικών νομοθετημάτων που ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση, διαμορφώνοντας ακόμα πιο δύσκολη την πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση μέσω της ΕΒΕ, ψάχνοντας για χορηγούς και δωρεές προκειμένου να καλυφθούν λειτουργικά έξοδα, εισάγοντας ΜΚΟ και επιχειρηματικούς ομίλους στην εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ με τη λεγόμενη “αξιολόγηση” προσπαθούν να εφαρμόσουν ασφυκτικό έλεγχο εφαρμογής των παραπάνω στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ως Ομοσπονδία λέμε ότι: η κανονικότητα που διαφημίζει η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι εδώ! Την ζούμε κάθε μέρα. Δεν ανεχόμαστε άλλο πια την κοροϊδία της έλλειψης χρημάτων, όταν αυτά ξοδεύονται αφειδώς για τη στήριξη επιχειρηματικών ομίλων. Απαιτούμε εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα περιορισμού της διάδοσης του ιού μέσα στα σχολεία μας, να καλυφθούν άμεσα όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό, να καταργηθεί η ΕΒΕ και η Τράπεζα Θεμάτων.

Συμμετέχουμε στο κάλεσμά της Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 11/10/21 στις 11 το μεσημέρι  στο Άγαλμα Βενιζέλου»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ