Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Οι εκκλησίες και οι ιερείς ανήκουν στις υπηρεσίες του δήμου;»

«Οι εκκλησίες και οι ιερείς ανήκουν στις υπηρεσίες του δήμου;»

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 22ας Σεπτεμβρίου 2021, ο Γιάννης Γιαννακόπουλος ρώτησε για μία ακόμα φορά τον δήμαρχο αν, σχετικά με την χορηγία της ELPEDISON, ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ή αυτή της Οικονομικής Επιτροπής. Ως γνωστόν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λέει ότι ο δήμος δεν παίρνει χορηγίες από τον όμιλο ΕΛΠΕ μέχρι να λυθεί το πρόβλημα της δυσοσμίας, ενώ η Οικονομική Επιτροπή, κόντρα σ’ αυτήν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έλαβε χορηγία από την ELPEDISON.

Ο κύριος Γιαννακόπουλος συνέχισε την ερώτησή του λέγοντας ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής έλεγε ότι οι διατακτικές της ELPEDISON θα διανεμηθούν από τον δήμο και τις υπηρεσίες του και αναρωτήθηκε εάν οι εκκλησίες και οι ιερείς ανήκουν στις υπηρεσίες του δήμου, αφού οι εκκλησίες και οι ιερείς διένειμαν τις διατακτικές στους οικονομικά αδύναμους.

Ο δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός απάντησε στον κύριο Γιαννακόπουλο ότι έχει αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ο δήμαρχος ακόμη θεωρεί ότι έπραξε σωστά και στην αποδοχή της χορηγίας και στον τρόπο που αυτή διανεμήθηκε. Το ερώτημα που τίθεται όμως με βάση την προσέγγιση του θέματος από τον κύριο δήμαρχο είναι εάν πρέπει να περιμένουμε κι άλλες ανατροπές αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου σε περίπτωση που ο ίδιος διαφωνεί με αυτές.

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ