Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ Εκκλησία είτε θα διαψεύσει τον Καϊτετζίδη είτε θα τον επιβεβαιώσει

Η Εκκλησία είτε θα διαψεύσει τον Καϊτετζίδη είτε θα τον επιβεβαιώσει

Ο Στάθης Καϊτετζίδης, πρώην δήμαρχος Ελευθερίου Κορδελιού και νυν δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου με την παράταξη Ζυγά, είπε από το μικρόφωνο του Δημοτικού Συμβουλίου μία σειρά πράγματα για τη συμφωνία που είχε κάνει με την Εκκλησία και συγκεκριμένα με τον τότε Μητροπολίτη για το χώρο του Θεματικού Ευρυζωνικού Πάρκου Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια). Ο κύριος Καϊτετζίδης ανέφερε και τα ποσά που είχαν δοθεί από τον δήμο στην Εκκλησία σε είδος, προκειμένου η Εκκλησία να σταματήσει να διεκδικεί την κυριότητα του συγκεκριμένου χώρου.

Μετά από την τοποθέτηση του Στάθη Καϊτετζίδη στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου, ακούστηκαν πολλά ευφυολογήματα γιατί έκανε προφορική συμφωνία με τον Μητροπολίτη και δεν την κατοχύρωσε γραπτώς. Ο κύριος Καϊτετζίδης όμως δεν μίλησε για προφορική συμφωνία με τον Αλ Καπόνε. Μίλησε για προφορική συμφωνία με τον Μητροπολίτη και την Εκκλησία αναφέροντας συγκεκριμένα πράγματα. Η Εκκλησία είτε πρέπει να τον διαψεύσει είτε πρέπει να τον επιβεβαιώσει. Την οικονομική βοήθεια σε είδος δεν την έλαβε ο Μητροπολίτης προσωπικά. Δόθηκε σε διάφορους Ιερούς Ναούς του δήμου και άρα κι άλλοι ιερωμένοι γνώριζαν και γνωρίζουν τη συμφωνία.

Η Εκκλησία δεν είναι κάποιος ιδιώτης που αν κάνει προφορικές συμφωνίες δύναται να μην τις τηρήσει. Η Εκκλησία δεν μετράει το νόμιμο και το ηθικό με χαρτιά και υπογραφές. Ο λόγος ενός Μητροπολίτη είναι συμβόλαιο. Η Εκκλησία δεν μπορεί να κάνει πως δεν άκουσε τι είπε ο Στάθης Καϊτετζίδης, προκειμένου να περάσει ο καιρός και να ξεχαστούν αυτά που ειπώθηκαν από τον πρώην δήμαρχο Ελευθερίου Κορδελιού. Η Εκκλησία δεν μπορεί να ακούει αδιάφορη τον κύριο Καϊτετζίδη να λέει τέτοια πράγματα χωρίς να του απαντάει. Είτε θα τον επιβεβαιώσει είτε θα τον διαψεύσει. Δεν γίνεται να τηρεί σιγήν ιχθύος.

Βέβαια είναι κομματάκι δύσκολο να τον διαψεύσει. Αδιάψευστος μάρτυρας των λόγων του Στάθη Καϊτετζίδη είναι το γεγονός ότι η Εκκλησία δεν είπε κουβέντα, όταν ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού έχτιζε μέσα στα παλιά κοιμητήρια. Γίνεται να χτίζει κάποιος μέσα στο οικόπεδό σου και να μην τον σταματάς, εφόσον θεωρείς ότι ο χώρος είναι δικός σου; Μάλλον δεν γίνεται. Έτσι δεν είναι; Μπορεί κάποιος να δώσει μία λογική απάντηση σ’ αυτό;

Γ. Παπαδ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ