Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΑγιασμός στα σχολεία Κορδελιού και Ευόσμου για τη σχολική χρονιά 2021-2022

Αγιασμός στα σχολεία Κορδελιού και Ευόσμου για τη σχολική χρονιά 2021-2022

ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ, ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΙΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ – ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Κάτω από ειδικές συνθήκες λόγω των μέτρων προστασίας που ισχύουν για τον κορωνοϊό, αλλά με πολύ διάθεση, χαμόγελα και ενθουσιασμό από μαθητές και εκπαιδευτικούς για την επιστροφή τους στα ανοιχτά σχολεία, πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες τελετές αγιασμού στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, που σηματοδοτούν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, παραυρέθηκε στις τελετές των αγιασμών σε δέκα σχολεία του Δήμου, παρουσία του Αντιδημάρχου Παιδείας, Σωτήρη Νικολαΐδη, προκειμένου να συναντήσει τα παιδιά και να τους δώσει από κοντά τις ευχές του. Το πρώτο κουδούνι βρήκε τον κ. Μανδαλιανό στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού, στο 1ο Λύκειο Ευόσμου, στο 9ο και 12ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και το 3ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου, στο 20ο Δημοτικό Ευόσμου, στο 33ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου, Άνωθεν Περιφερειακού, στο 3ο Λύκειο Ευόσμου και στο Διαπολιτισμικό Λύκειο Ευόσμου, όπου έδωσε το «παρών» αντιπροσωπεία μαθητών στους αύλειους χώρους, λόγω των υγειονομικών μέτρων, με τα υπόλοιπα παιδιά να περιμένουν στις αίθουσες.

Ο Δήμαρχος ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε όλους, μαθητές και – μαθήτριες, εκπαιδευτικούς και φυσικά στους γονείς των παιδιών που είναι το πολύτιμο στήριγμα τους. Επίσης ευχήθηκε να βγούμε όλοι υγιής από την υγειονομική κρίση που ακόμα είναι παρούσα και φέτος αυτή να μην επηρεάσει τη σχολική διαδικασία, ώστε τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά. Πέραν του Δημάρχου, παρόντες στους αγιασμούς σχολείων του Δήμου ήταν οι Αντιδήμαρχοι και οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών.

Αναλυτικά το μήνυμα του Δημάρχου προς τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς: «Mε την έναρξη του νέου σχολικού έτους θέλω να δώσω τις θερμότερες ευχές μου σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, για μια δημιουργική χρονιά, γεμάτη όνειρα, ελπίδες και φιλοδοξίες.

Έπειτα από δύο “στείρες” σχολικές χρονιές, οι οποίες λόγω της υγειονομικής κρίσης υποχρέωσαν τα παιδιά να απομακρυνθούν από το φυσικό τους περιβάλλον, που δεν είναι άλλο από το σχολείο, θέλω να πιστεύω ότι η φετινή θα κυλήσει ομαλά, με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την τήρηση των προβλεπόμενων υγειονομικών μέτρων.

Ευχή μου είναι να προαχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να ενθαρρυνθεί η φαντασία και η δημιουργικότητα, να απελευθερωθεί το πνεύμα, ώστε η νέα γενιά να μην αρκεστεί στη γνώση και την αγωγή, αλλά να συνειδητοποιήσει ότι η παιδεία δεν είναι πρώτη ύλη για την ατομική πρόοδο, αλλά το συλλογικό όχημα προς μια κοινωνία πολιτισμού, ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

Προτεραιότητά μας, ως Δήμος, είναι τα παιδιά μας να βρίσκονται σε ένα περιβάλλον ασφαλές, καθαρό και λειτουργικό που θα τα εμπνέει. Για το σκοπό αυτό τους τελευταίους μήνες η Δημοτική Αρχή και οι Σχολικές Επιτροπές προχώρησαν σε μια σειρά από παρεμβάσεις συντήρησης και αναβάθμισης εκπαιδευτικών δομών, οι οποίες θα συνεχιστούν μέχρι να βελτιωθούν οι συνθήκες σε όλα τα σχολεία μας, ενώ παράλληλα εντείνουμε τις ενέργειες μας για την ανέγερση τεσσάρων νέων σχολικών κτιρίων.

O Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου δεσμεύεται ότι, παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν, θα βρίσκεται συνεχώς δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα αρωγός και συμπαραστάτης. Από καρδιάς, λοιπόν, εύχομαι στα παιδιά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς καλή σχολική χρονιά πρωτίστως με υγεία, με δύναμη και αισιοδοξία!».

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ