Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου για Δωρεάν Ενισχυτικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου για Δωρεάν Ενισχυτικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Δωρεάν φοίτηση σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής σε 37 μαθητές με κοινωνικά κριτήρια. 

Ακόμη μία σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε η Κοινότητα Ευόσμου, με δύο πολύ ουσιαστικούς και άμεσα υλοποιήσιμους στόχους, ΚΑΙ εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται προς όλη την μαθητική  και  εκπαιδευτική κοινότητα του δήμου μας αλλά και στους «αφανείς ήρωες»  της εκπαιδευτικής διαδικασίας – στους γονείς των μαθητών- « Καλή πρόοδο, καλή χρονιά και δύναμη σε όλους».

Η πρωτοβουλία της Κοινότητας Ευόσμου  αφορά  στην στήριξη των ευπαθών οικογενειών συνδημοτών μας, με παιδιά στο σχολείο. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παναγιώτη Φωτιάδη, πρόκειται για 37 πρόγραμμα στήριξης παιδιών οικονομικά αδύναμων οικογενειών της Κοινότητας Ευόσμου,  με την παροχή δωρεάν φοίτησης σε Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, Ξένων Γλωσσών και Πληροφορικής και συγκεκριμένα σε μαθητές με γονείς ανέργους, πολύτεκνες οικογένειες, μονογονεϊκές οικογένειες και γενικά σε οικογένειες συνδημοτών μας με χαμηλά εισοδήματα.  
« Στην Κοινότητα Ευόσμου  συνεχίζουμε  με αποφάσεις κοινωνικής αλληλεγγύης να αποδεικνύουμε ότι στηρίζουμε άμεσα και έμπρακτα,  όσους έχουν ανάγκη και για άλλη μια φορά ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ δημοσίως, τους επιχειρηματίες του Δήμου μας, όχι μόνον γιατί με υψηλό αίσθημα ευθύνης  κασι ενσυναίσθησης ανταποκρίθηκαν στην πρόταση μας, αλλά κυρίως γιατί κατανοούν απόλυτα ότι αυτές οι παροχές είναι οι σημαντικότερες επενδύσεις για το μέλλον του τόπου μας γιατί αφορούν στα παιδιά μας, οι ανάγκες των οποίων είναι πάντα σε προτεραιότητα» δήλωσε ο  Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, διευκρινίζοντας ότι αυτή δράση θα επαναλαμβάνεται από την Κοινότητα κάθε χρόνο, ώστε να γίνει ένας εκπαιδευτικός θεσμός και ότι την  επιλογή των οικογενειών,  όσο και τα κριτήρια επιλογής των παιδιών, ανατέθηκαν στην Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, η οποία διαχειρίζεται και έχει την ευθύνη για τις παροχές   Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο μας.  
Η Αντιδημαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή, αφού ευχαρίστησε το Πρόεδρο της Κοινότητας Ευόσμου κ. Παναγιώτη Φωτιάδη, και όλα τα μέλη της Κοινότητας για τις κοινωνικές τους πρωτοβουλίες, και ιδιαιτέρα  τις Συμβούλους κ. Μαρία Βαρσαμά και Μαρία  Μάλλιου  για την ταχύτατη υλοποίηση της πρωτοβουλίας, ευχήθηκε το παράδειγμα των χορηγών εκπαιδευτικών του δήμου μας, να το μιμηθούν και άλλοι ώστε κανένα παιδί συνδημοτών μας,  να μην μείνει εκτός  ενισχυτικής διαδικασίας.  

  • ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 
  1. Φροντιστήριο Έμπρακτον: 1 πρόγραμμα  για μαθητή/τρια Γυμνασίου και 1 πρόγραμμα για μαθητή/τρια Γ’ Λυκείου 
  2. Φροντιστήριο Έλιξ: 1 πρόγραμμα για μαθητή/τρια Γ’ Γυμνασίου, 1 πρόγραμμα  για μαθητή/τρια Α’ Λυκείου, 1 πρόγραμμα για μαθητή/τρια Β’ Λυκείου 
  3. Φροντιστήριο Θεώρημα: 2  προγράμματα για μαθητές/τριες Γυμνασίου-Λυκείου 
  4.  Φροντιστήριο Όμικρον: 1 πρόγραμμα  για μαθητή/τρια  Γ’ Λυκείου (ανθρωπιστικών σπουδών), 1 πρόγραμμα για μαθητή/τρια  Γ’ Λυκείου (Οικονομίας και Πληροφορικής),  1 πρόγραμμα  για μαθητή/τρια  Γ’ Λυκείου (Σπουδών Υγείας)  
  • ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ  ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 
  1. Φροντιστήριο Καλαντζή: 10 προγράμματα  Αγγλικών για μαθητές/τριες για φοίτηση 2  ετών σε οποιοδήποτε επίπεδο 
  2. Φροντιστήριο Πεϊμανίδου: 1 πρόγραμμα για τάξη A Junior και 1 πρόγραμμα για τάξη Lower (έως 15 ετών) 
  3. Φροντιστήριο Computency: 2 προγράμματα πληροφορικής για παιδιά μέχρι 15 ετών 
  4. Φροντιστήριο Cosmos by Laura: 2 προγράμματα Αγγλικών για μαθητές/τριες Δημοτικού 
  5. Φροντιστήριο Genius: 1 πρόγραμμα για τάξη AJunior 
  6. Φροντιστήριο Glossoland: 1 πρόγραμμα για μαθητή/τρια 17 ετών για τάξη Lower, 1 πρόγραμμα για μαθητή/τρια 17 ετών για τάξη  Proficiency 
  7. Φροντιστήριο Lingua: 5 προγράμματα Αγγλικών για παιδιά 7-12 ετών  
  8. Φροντιστήριο Wisdom Γλώσσες και Πληροφορική: 1 πρόγραμμα για τάξη ACeniorκαι 1 πρόγραμμα για πληροφορική μαθητή/τρια Γ-ΣΤ Δημοτικού 
  9. Φροντιστήριο So-Easy-Education Gallery: 1 πρόγραμμα Αγγλικών επιπέδου Pre Lower (ηλικίας 13-14 ετών)  
  10.   Πανδιδακτήριο Universalis: 50%  πρόγραμμα για AB junior ή Α Senior 

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ