Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ προβολή όλων των απόψεων από την «Αγκίδα» είναι αυτονόητη

Η προβολή όλων των απόψεων από την «Αγκίδα» είναι αυτονόητη

Ευχαριστούμε πολύ τους δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου κυρίους Ταξίδη Χρήστο και Σταυρίδη Γεώργιο για τα καλά τους λόγια σχετικά με το ελεύθερο πνεύμα και τον πλουραλισμό της «Αγκίδας». Θεωρούμε αυτονόητη την προβολή όλων των απόψεων από την «Αγκίδα» ακόμα κι όταν διαφωνούμε. Η «Αγκίδα» θα συνεχίσει να προβάλει όλες τις απόψεις και φυσικά θα δημοσιεύει όποια επίσημη επιστολή παραλάβει. Αυτό ακριβώς έκανε και στην περίπτωση των επιστολών των κυρίων Ταξίδη και Σταυρίδη.

Πέρα από την κριτική που ασκήσαμε στους κυρίους Ταξίδη και Σταυρίδη και θα συνεχίσουμε να ασκούμε όποτε θεωρούμε ότι πρέπει, τους εκτιμούμε σαν ανθρώπους και σαν παιδαγωγούς. Θα μας συγχωρέσει ο κύριος Σταυρίδης, αλλά επειδή τυχαίνει να γνωρίζουμε καλύτερα τον κύριο Ταξίδη, δεν θα παραλείψουμε να τονίσουμε ότι μακάρι όλοι οι παιδαγωγοί να λειτουργούσαν σαν κι αυτόν. Το ενδιαφέρον του να διευρύνει παντοιοτρόπως τις γνώσεις των μαθητών του, η προσπάθειά του με κάθε τρόπο να ανοίξει τους ορίζοντες των μαθητών του, η δράση του που ξεφεύγει από το στενό πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος, κάνουν τον κύριο Ταξίδη παράδειγμα προς μίμηση σαν παιδαγωγό.

Εξαρχής όσοι συμμετέχουμε στην «Αγκίδα» δηλώσαμε ότι σκοπός μας δεν είναι να αποδομήσουμε τη νέα διοίκηση του Κλεάνθη Μανδαλιανού και να ασκήσουμε στείρα κριτική. Εξαρχής επίσης δηλώσαμε ότι σκοπός μας δεν είναι να αποτύχει η διοίκηση Μανδαλιανού, γιατί κάτι τέτοιο θα είναι σε βάρος του δήμου και των κατοίκων του. Το ίδιο συνεχίζουμε να δηλώνουμε και τώρα. Η κριτική που ασκούμε είναι προκειμένου να πιεστεί η διοίκηση για να γίνουν αυτά που είναι εφικτό να γίνουν και ελπίζουμε στο τέλος να γίνουν για το καλό του δήμου και των κατοίκων του. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βόρειας Ελλάδας δεν έχει άλλα περιθώρια να μείνει στάσιμος και είναι υποχρέωση της διοίκησης του δήμου να κάνει ενέργειες για να τον πάει μπροστά. Υποθέτουμε ότι και τα μέλη της διοίκησης δεν θέλουν ύμνους, αλλά κριτική, και μάλιστα σκληρή, για να γίνει η διοίκησή τους καλύτερη. Άλλωστε φτάσαμε στο μέσο της θητείας τους και ο χρόνος από εδώ και πέρα θα μετράει αντίστροφα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ