Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑΙΧΜΗΡΑΗ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ!!

Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΠΟΥ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ!!

Η παρουσία της διεθνούς δύναμης πυροσβεστών και εθελοντών στις πυρκαγιές που καταστρέφουν περιουσίες και δάση στην χώρα μας, είναι συγκινητική και άξια επαίνων. Με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα εναέρια και επίγεια που καταφθάνουν από πολλές χώρες, αυτό που αποκομίζει ο απλός πολίτης, είναι ότι η ανθρωπότητα σε δύσκολες καταστάσεις έχει την δυνατότητα να δώσει λύσεις. Βάζοντας φυσικά στην άκρη τις όποιες διαφορές υπάρχουν πολιτικές ή θρησκευτικές. Διαφορές που υπάρχουν μόνο στα κρανία των φανατικών πατριδοκάπηλων και των αμόρφωτων θρησκόληπτων, που δεν μπορούν να κατανοήσουν τις βασικές αρχές των δογμάτων που ανήκουν και προσεύχονται.

Τις τελευταίες ημέρες η Ελλάδα μας ζει μία ανθρωπιστική κρίση. Σύμφωνα με την διεθνή ορολογία, ανθρωπιστική κρίση υπάρχει όταν ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων ή ακόμα και ολόκληρος ο πληθυσμός μιας περιοχής/χώρας υποφέρει από πείνα, έλλειψη στέγης, έλλειψη περίθαλψης. Όταν συμβαίνει αναγκαστική μετακίνηση πληθυσμών. Όταν «η ζωή ολόκληρων πληθυσμών βρίσκεται σε κίνδυνο, είτε από φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαγιές, ξηρασίες, επιδημίες κ.ά.) είτε από καταστροφές που προκάλεσε ο άνθρωπος (συγκρούσεις, πόλεμοι κ.ά.). Όταν οι ζωτικές ανάγκες δεν εξασφαλίζονται επαρκώς και η χώρα τους δεν έχει πια τα μέσα για να τους βοηθήσει. Τα θύματα αυτών των ανθρωπιστικών κρίσεων συχνά, δεν έχουν παρά […] την ελπίδα ότι οι άλλες χώρες, εκείνες που διαθέτουν τα μέσα, θα έρθουν να τα βοηθήσουν»

Η Αλληλεγγύη σχετίζεται με έννοιες όπως η συμπαράσταση και η αλληλοβοήθεια. Στηρίζεται στο αίσθημα ενότητας μεταξύ ατόμων που τους συνδέουν κοινά συμφέροντα, στόχοι ή κίνδυνοι. Είναι έννοια κυρίως κοινωνιολογική και αναφέρεται περισσότερο σε ομάδες ανθρώπων, παρά σε μεμονωμένα άτομα. Ο αλληλέγγυος είναι αυτός που διατρέχει τους ίδιους κινδύνους και βιώνει τα ίδια προβλήματα με αυτόν στον οποίο συντρέχει.

Η χώρα μας ανέκαθεν έδειχνε Αλληλεγγύη σε άλλους λαούς. Σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, σε κάθε φυσική καταστροφή ή πολιτική κρίση που δοκιμάζονται άνθρωποι, είναι αν όχι η πρώτη, σίγουρα από τις πρώτες χώρες που προσφέρει απλόχερα πρώτα ανθρώπινη βοήθεια, ύστερα υλική και πάντα ηθική. Αυτό το κεκτημένο της Αλληλέγγυας Ελλάδας σε κάθε χώρα και άνθρωπο ίδιας κουλτούρας ή διαφορετικής από την δική μας εισπράττουμε σήμερα και  δεν έχει δικαίωμα κανείς να το αμφισβητήσει εξυπηρετώντας μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όσοι μάλιστα τις τελευταίες ημέρες προσπάθησαν να μηδενίσουν την συλλογική προσπάθεια των Ελλήνων αλλά και προσώπων με γελοιότητες και ύβρεις, το μόνο που απέδειξαν είναι το μόνιμο μίσος που έχουν για αυτήν την χώρα. Ευτυχώς είναι λίγοι, γνωστός ο κομματικός τους χώρος και τους ξέρει με το ονοματεπώνυμο τους όλη η χώρα!!

Ανάρτηση του δημοσιογράφου Βασίλη Σαρρηγιαννίδη στην σελίδα του στο facebook https://www.facebook.com/Sarrigiannides/

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ