Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΜέτρα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την αντιμετώπιση του καύσωνα

Μέτρα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για την αντιμετώπιση του καύσωνα

ΔΡΟΣΕΡΑ ΝΕΡΑ & ΑΥΞΗΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
– ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΟΣΜΟΥ
Αμέσως μετά την έκτακτη σύσκεψη της ΚΕΔΕ με την Πολιτική Προστασία και την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του καύσωνα από το σύνολο του κρατικού μηχανισμού και την επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Δημήτρη Παπαστεργίου προς τους Δήμους, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ, ξεκινά την εφαρμογή όλων των μέτρων που αποφασίσθηκαν.
« Όχι μόνο θα εφαρμόσουμε όλα τα μέτρα προστασίας από τον καύσωνα σε όλες τις υπηρεσίες μας, με όσα μέσα μπορούμε και με το προσωπικό που διαθέτουμε, αλλά φέτος παραχωρούμε και μία ακόμη – ίσως την μεγαλύτερη αίθουσα μας,αυτήν του δημοτικού μας θεάτρου στο πολιτιστικό κέντρο Ευόσμου, προκειμένου να στηρίξουμε με κάθε τρόπο τους συνδημότες μας, γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς ζούμε το μεγαλύτερο κύμα καύσωνα της τελευταίας 20ετίας στη χώρα μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός ο οποίος ως γιατρός έδωσε και χρήσιμες οδηγίες προστασίας από τον καύσωνα τις οποίες παραθέτουμε παρακάτω, τονίζοντας ότι η ατομική τήρηση των μέτρων προφύλαξης και η αυτοπροστασία από την θερμική εξάντληση και την θερμοπληξία είναι τα πρώτα μέτρα ζωτικής σημασίας για τον καθένα μας.
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας Δημόσιας Υγείας ΚΕΠ κ. Φωτεινή Πεσματζόγλου Δεβετζή από την Δευτέρα 2 Αυγούστου και για όσο διαρκέσει το κύμα καύσωνα όλοι οι κλιματιζόμενοι χώροι του δήμου τίθενται σε λειτουργία και διατίθενται στις ευπαθείς ομάδες αλλά και σε όσους αναζητούν λίγη δροσιά από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ . Παράλληλα αυξάνονται τα μέτρα προστασίας και σε όλες τις δομές της κοινωνικής προστασίας και δημόσιας υγείας, παρέχοντας στους δημότες κάθε βοήθεια και εξυπηρέτηση ακόμη και την διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης από το κοινωνικό παντοπωλείο ή το κοινωνικό φαρμακείο , συμπεριλαμβανομένης και της τηλεφωνικής συμβουλευτικής υποστήριξης.
Φέτος σε όλους τους κλιματιζόμενους χώρους θα διατίθενται δροσερά νεράκια στους συνδημότες μας, ενώ θα τηρούνται αυστηρά και όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που προβλέπονται βάσει των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για τον Covid -19, όπως:
-Η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των πολιτών στο χώρο,
– Θα τηρείται η ελάχιστη απόσταση του ενάμιση μέτρου (1,5) μεταξύ των ατόμων,
– Ο ανώτατος αριθμός υποδοχής ατόμων ανά χώρο δεν θα υπερβαίνει τα 30 άτομα.
Από τους κλιματιζόμενους χώρους εξαιρείται το Α ΚΑΠΗ στο οποίο θα διενεργούνται όλη την εβδομάδα τέστ για τον κορονοιό, ενώ η αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιου θα διατίθεται μετά τις 3 το μεσημέρι.
Οι διαθέσιμοι δημοτικοί κλιματιζόμενοι χώροι είναι οι εξής:
-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΟΣΜΟΥ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 57 από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
– ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ – ΙΣΟΓΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ Π. ΜΕΛΑ 24 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΟΣΜΟΥ από τις 3.00 έως τις 21.00μμ
-Α΄ΚΑΠΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ-ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ,ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ 12 & ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗ ΓΩΝΙΑ
ΤΗΛ: 2310 765-780
-Β΄ ΚΑΠΗ ΕΥΟΣΜΟΥ (εντός πάρκου Ελπίδας) από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
ΤΗΛ :2310 756-066
-Γ΄ ΚΑΠΗ ( περιοχή Ηλιούπολης) από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ 32 ΤΗΛΒ2310 641-050
-Δ΄ ΚΑΠΗ, Λαγκαδά 5 ΤΗΛ.2310 666-533 από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΥΣΩΝΑ
Αποφύγετε την κατανάλωση καφέ και αλκοόλ.
Ενυδατώνεστε σωστά και επαρκώς με άφθονη λήψη υγρών όπως νερό ή χυμούς φρούτων.
Χρησιμοποιείστε κλιματιστικά ή ανεμιστήρες .
Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο, περιορίστε τις μετακινήσεις σας μόνο στις απόλυτα αναγκαίες και όταν γίνεται αυτό προτιμήστε δροσερά και σκιερά μέρη χωρίς συνωστισμό.
Προτιμάτε ανοικτόχρωμα και ελαφρά ρούχα , καπέλο και γυαλιά ηλίου.
Καταναλώνετε αρκετά φρούτα και λαχανικά σε πολλές και μικρές μερίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας, αποφεύγοντας λιπαρές και βαριά μαγειρεμένες τροφές.
Οι χρονίως πάσχοντες είναι σημαντικό να επικοινωνήσουν με τον γιατρό τους για πιθανή τροποποίηση της φαρμακευτικής τους αγωγής ή σε περίπτωση δυσφορίας. Εξίσου σημαντική είναι και η λήψη αντίστοιχων οδηγιών από τον παιδίατρο για τα βρέφη, ενώ τις ημέρες αυτές θα ήταν σκόπιμο οι ηλικιωμένοι να μην μένουν μόνοι.
Κάνετε πολλά χλιαρά ντουζ κατά την διάρκεια της ημέρας.
Αποφύγετε αν είναι δυνατόν την βαριά σωματική εργασία ή άσκηση, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής της ηλιοφάνειας και σε χώρους.
Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ