Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Τα παιδία παίζει, επικινδύνως»

«Τα παιδία παίζει, επικινδύνως»

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου βάλθηκε να αποδείξει ότι στραβά αρμενίζουμε, δηλαδή εισήγαγε ένα νέο ήθος, το οποίο είναι δυνατό να καταργήσει κάθε αντίθετη διάταξη νόμου, ότι τα πράγματα είναι τόσο απλά που δεν χρειάζεται ο νομοθέτης να νομοθετεί. Αυτό συνέβη στη συνεδρίαση της 19 Ιουλίου 2021.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου, μη έχοντας επιχειρήματα, να υποστηρίξει την ψήφιση ενός τυπικού θέματος, υπερτοπικής μάλιστα σημασίας, απέναντι στην αντιπολίτευση, αλλά και όπως αντιλαμβάνεται ο οποιοσδήποτε δεν έχει και καμία γνώση περί του αντικειμένου, σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, αρνήθηκε σε σύμβουλο να ψηφίσει με το πρόσχημα ότι δήθεν δεν είχε συμμετάσχει στη συζήτηση του θέματος και με δικτατορικό τρόπο, με τη μέθοδο του αποφασίζουμε και διατάσσουμε, επέβαλε την αναγκαστική αποχή της. Ήταν δικαίωμα, όπως βέβαια και προσωπική ευθύνη, της συγκεκριμένης συμβούλου να ψηφίσει, θετικά ή αρνητικά, έστω και αν δε συμμετείχε ενεργά στη συζήτηση του θέματος, όπως συμβαίνει σε όλα τα συλλογικά όργανα στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου, προφανώς, ήθελε να εξασφαλίσει ότι το θέμα θα ψηφισθεί, διότι διαφορετικά, θα ήταν επικίνδυνο για το Δήμο, αλλά και τους πολίτες, κυρίως ιδιοκτήτες των οποίων οι ιδιοκτησίες απαλλοτριώνονται για τη διαμόρφωση των κόμβων της Περιφερειακής οδού, εφόσον η αντιπολίτευση, με ελλιπή ενημέρωση επί του θέματος, θα το καταψήφιζε.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου, όμως, ενήργησε πιο επικίνδυνα, από μια ενδεχόμενη καταψήφιση του θέματος, τόσο σε επίπεδο Δημοκρατικής Αντίληψης και Συμμετοχής σε εκλεγμένο εκπρόσωπο των Ευοσμιτών, αλλά και σε αυτή καθ’ ευατή την ουσία του θέματος, που οριακά υπερψηφίσθηκε, διότι η ενέργειά του, να απαγορεύσει τη συμμετοχή συμβούλου, ως «ελέω Θεού αυτοκράτορας» της «φωτισμένης δεσποτείας», έθεσε σε κίνδυνο την υπόσταση της ίδιας της απόφασης, η οποία ήταν προαπαιτούμενη, ώστε να ληφθεί η επόμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που υπερψηφίσθηκε ομόφωνα με το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο, όσον αφορά τα όρια της Κοινότητας Ευόσμου.

Ο  Πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου βρίσκεται σε αυτή τη θέση εδώ και δύο χρόνια και αυτά τα σφάλματα είναι ουσιώδη και δυστυχώς αποδεικνύουν ότι ή έχει χάσει την αυτοκυριαρχία και τον αυτοέλεγχό του ή δεν έχει δείξει ακόμα ενδιαφέρον να μάθει τα διαδικαστικά για τη λειτουργία του Συμβουλίου, για τα δικαιώματα και για τις υποχρεώσεις των μελών του.

Δε θα σχολιάσω την κάλυψη που έτυχε αυτή η συμπεριφορά από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος, ως πιο έμπειρος στη διαχείριση της λειτουργίας συλλογικού οργάνου, λειτούργησε συντεχνιακά και μικροπαραταξιακά.

Γιώργος Χατζηβρέττας, δημοτικός σύμβουλος, πρώην πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ