Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΨήφισμα αλληλεγγύης στον Λαό της Κούβας από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

Ψήφισμα αλληλεγγύης στον Λαό της Κούβας από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου

Στην έκδοση ψηφίσματος με το οποίο το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον κουβανικό λαό, ζητώντας την άμεση  άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων  που  δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην Κούβα, προχώρησε κατά την 21η τακτική συνεδρίασή του το σώμα.

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού- Εύοσμου  εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πρόσφατο καλά ενορχηστρωμένο και πληρωμένο ιμπεριαλιστικό σχέδιο δημιουργίας χάους και διαταραχής στην Κούβα, χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα τις σοβαρές ελλείψεις εισαγόμενων αγαθών και άλλων προϊόντων πρωταρχικής ανάγκης, καθώς και τις περικοπές ηλεκτρισμού, γεγονότα που στο μεγαλύτερο βαθμό οφείλονται στον εξηντάχρονο οικονομικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι ΗΠΑ στην Κούβα.

Ιδιαίτερα κατά την τελευταία περίοδο και σε συνθήκες παγκόσμιας υγειονομικής πανδημίας, η Κούβα εμποδίζεται μέσω νέων και πρόσθετων μέτρων και κυρώσεων για την αγορά και εισαγωγή φαρμάκων και πρώτων υλών για την ιατρική, καθώς και για τεχνικές προμήθειες των νοσοκομείων της.

Αναγνωρίζοντας την ταλαιπωρία του λαού της Κούβας, υπογραμμίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια διαπλοκής και ανατρεπτικών ενεργειών που στοχεύουν στην “αλλαγή καθεστώτος” από πληρωμένα στοιχεία και μισθοφόρους όπως τις είδαμε και σε άλλα μέρη του κόσμου με τις λεγόμενες Πορτοκαλί Επαναστάσεις.

Ο κουβανικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι οι ιμπεριαλιστές δεν έχουν σταματήσει ποτέ τον πόλεμο εναντίον της χώρας τους, ανεξάρτητα από τις διαφορετικές μεθόδους ή τους εναλλασσόμενους κατοίκους του Λευκού Οίκου.

Αυτές οι εγκληματικές και απάνθρωπες πολιτικές βοηθιούνται από τους ιμπεριαλιστές συμμάχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τους πράκτορές τους εντός της Κούβας και στη Φλόριντα οι οποίοι ζήτησαν ακόμη και μια ανοικτή παρέμβαση με το πρόσχημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως το έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Καταγγέλλουμε το “ψεύτικο ενδιαφέρον” όλων εκείνων των δυνάμεων που από τη μια δημιουργούν συνθήκες ασφυξίας στην Κούβα, μέσω του πολιτικού και οικονομικού αποκλεισμού της, και από την άλλη, με περισσή υποκρισία, μιλούν για …τον “φτωχό” λαό της που πρέπει να διδάσκεται “δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα”.

Η Κούβα ιδιαίτερα έχει δώσει πολλά μαθήματα αλληλεγγύης και αξιοπρέπειας από τον θρίαμβο της Επανάστασης το 1959, αλλά και την τελευταία περίοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19.

Το Νησί της Επανάστασης έγινε πρωταθλητής για άλλη μια φορά με την ανιδιοτελή διεθνιστική βοήθειά του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, ενώ αναπτύσσει πολύ γρήγορα, παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, τα δικά του εμβόλια με τη δέσμευση να βοηθήσει φτωχούς και καταπιεσμένους ανθρώπους όλου του κόσμου.

Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια δημιουργίας “κοινωνικής δυσαρέσκειας” με στόχο να την κατευθύνουν ενάντια στην κυρίαρχη κυβέρνηση της Κούβας.

Τα επιτεύγματα της Σοσιαλιστικής Κούβας αποτελούν παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για τους λαούς της Λατινικής Αμερικής και του κόσμου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Εύοσμου στέκεται αλληλέγγυο στον ηρωικό λαό της Κούβας και την Επανάστασή του!

Ζητούμε την άμεση άρση του αποκλεισμού και όλων των κυρώσεων κατά της Κούβας!

Τέλος στις ιμπεριαλιστικές προβοκάτσιες!

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ