Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιάννης Γιαννακόπουλος: Ποια απόφαση ισχύει για τη χορηγία της ELPEDISON;

Γιάννης Γιαννακόπουλος: Ποια απόφαση ισχύει για τη χορηγία της ELPEDISON;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 7ης Ιουλίου 2021 ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία Ευθύνης – Μπροστά Μαζί», Γιάννης Γιαννακόπουλος, ρώτησε όσον αφορά τη χορηγία της ELPEDISON, αν ισχύει η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να μην παίρνει ο δήμος χορηγίες από τα ΕΛΠΕ ή της Οικονομικής Επιτροπής που αποδέχτηκε τη χορηγία, γιατί καμία από τις δύο αποφάσεις δεν έχει ανακληθεί οπότε ισχύουν και οι δύο. Ο κύριος Γιαννακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι υπήρχαν οι διατακτικές της χορηγίας από τις 24 Δεκεμβρίου 2020 στα συρτάρια της διοίκησης του δήμου μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη του 2021 και ρώτησε γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει εγγραφεί αυτή η δωρεά ως έσοδα στα βιβλία του δήμου. Κατόπιν ο κύριος Γιαννακόπουλος αναφέρθηκε στην απόφαση 218 του 2021 σύμφωνα με την οποία οι επιταγές μοιράστηκαν με ευθύνη των υπηρεσιών του δήμου, αλλά οι υπηρεσίες του δήμου με επίσημα έγγραφα απαντούν ότι δεν είχαν καμία σχέση με τη διαδικασία. Ο κύριος Γιαννακόπουλος στη συνέχεια ρώτησε εάν οι διατακτικές δόθηκαν απευθείας στα χέρια των ιερέων και αν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό γι’ αυτό.

Σε αυτό το σημείο παρενέβη ο Κώστας Σωτηράκης, αναπληρωτής δημάρχου, αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και είπε ειρωνικά ότι «τα αφήσαμε στο παγκάρι και τα παίρνανε»!

Στην παρέμβαση του κυρίου Σωτηράκη ο κύριος Γιαννακόπουλος σχολίασε: «Εντάξει, εντάξει. Εσύ κύριε Σωτηράκη αυτήν την απάντηση δώσε. Τώρα η Αποκεντρωμένη μπορεί να δώσει άλλη απάντηση».

Κατόπιν του κυρίου Σωτηράκη, τον κύριο Γιαννακόπουλο αποφάσισε να διακόψει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου για να του πει ότι τελείωσε ο χρόνος του, ότι διατύπωσε κάποιες ερωτήσεις με σαφήνεια, ότι έχει πέντε λεπτά και πρέπει να ολοκληρώσει. Στο ερώτημα του κυρίου Γιαννακόπουλου γιατί πρέπει να τον διακόπτει ο πρόεδρος ενώ κάνει ερωτήσεις στις οποίες δεν παίρνει απαντήσεις, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του απάντησε ότι «δεν μπορείτε να μιλάτε κάθε φορά δέκα λεπτά για το ίδιο θέμα για να μας τιμωρήσετε. Εντάξει. Είμαστε νοήμονες άνθρωποι. Φτάνει. Το είπατε. Κάθε φορά μπορείτε να το λέτε, αλλά δεν θα μιλάτε δέκα λεπτά, θα μιλάτε πέντε».

Για την ιστορία, όταν άρχισαν οι διακοπές στον κύριο Γιαννακόπουλο από τον κύριο Σωτηράκη και τον κύριο Ρούμελη, ο κύριος Γιαννακόπουλος είχε μιλήσει μόλις 3 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα συνολικά, ενώ για το συγκεκριμένο θέμα είχε μιλήσει μόλις 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα. Μάλλον ο κύριος Ρούμελης πρέπει να αλλάξει χρονόμετρο γιατί το χρονόμετρό του τρέχει υπερβολικά γρήγορα κι όχι τίποτε άλλο αλλά θα γεράσουμε όλοι γρήγορα!!

Κιμ. Ο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ