Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΣτο δήμο Κορδελιού Ευόσμου το 2021 υπάρχουν περιοχές χωρίς αποχετεύσεις!

Στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου το 2021 υπάρχουν περιοχές χωρίς αποχετεύσεις!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 7ης Ιουλίου 2021, η Μαρία Πασχαλίδου, δημοτική σύμβουλος της παράταξης του Γιάννη Καμαρινού, αναφέρθηκε σε περιοχές που δεν έχουν αποχέτευση και αναγκάζονται οι κάτοικοί τους, λόγω οικονομικών προβλημάτων, να βγάζουν τα λύματά τους σε ανοιχτούς χώρους με ότι αυτό συνεπάγεται. «Σ’ ένα δήμο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης δεν υπάρχουν αποχετεύσεις, όταν βλέπουμε δήμους στη Χαλάστρα, στα Κύμινα και στο Βαθύλακκο με το πρόγραμμα “Τρίτσης”  να κάνουν αποχετευτικά έργα», τόνισε η Μαρία Πασχαλίδου.

Στην κυρία Πασχαλίδου απάντησε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νέστορας Λαφαζανίδης και είπε ότι τα προγράμματα από το «Τρίτσης» που χρησιμοποίησαν άλλοι δήμοι, παρόλο που κίνησαν και το ενδιαφέρον της διοίκησης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν γιατί αφορούσαν συγκεκριμένους δήμους που δεν βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό, όπως είναι ο δήμος Δέλτα και ο δήμος Χαλκηδόνας. «Εμείς είχαμε άλλες ευκαιρίες μέσα από αυτό το πρόγραμμα και αυτές διεκδικήσαμε», ολοκλήρωσε την κουβέντα του για το θέμα ο αντιδήμαρχος.

Το δια ταύτα αυτής της ιστορίας είναι ότι στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου, που βρίσκεται στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, το έτος 2021 υπάρχουν περιοχές που δεν έχουν αποχετευτικό σύστημα. Αφού ο δήμος δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα «Τρίτσης» για να φτιάξει αποχετευτικό σύστημα στις συγκεκριμένες περιοχές, πρέπει να βρει άλλον τρόπο. Ο δήμος δεν σηκώνει περαιτέρω επιβάρυνση από τα λύματα. Του φτάνει και του περισσεύει η δυσοσμία. Κι αν ο ίδιος δεν μπορεί να λύσει ένα τέτοιο πρόβλημα, πώς περιμένει από τα ΕΛΠΕ να λύσουν το πρόβλημα της δυσοσμίας;

Κ. Τσ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ