Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΛΩΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ

Πολωνοί δημόσιοι λειτουργοί, οι οποίοι απασχολούνται στις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας, ως θεραπευτές και ψυχολόγοι σε παιδιά, νέους που βρίσκονται σε ανάγκη και ΑΜΕΑ, βρέθηκαν στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, στο πλαίσιο τετραήμερης επίσκεψης τους στη Θεσσαλονίκη, η οποία εντάσσεται σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ελληνοπολωνικής συνεργασίας.
Οι Πολωνοί επιστήμονες βρέθηκαν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής του Δήμου, όπου παρακολούθησαν το πρότυπο εκπαίδευσης που ακολουθεί ο Δήμος για τα παιδιά, εκτελεσμένο από την Δέσποινα Μηνασίδου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, εργαζόμενη στο Τμήμα Παιδείας του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.
Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Σωτήρης Νικολαΐδης.
Ο κ. Μανδαλιανός αφού καλωσόρισε τους επισκέπτες, τους ενημέρωσε ότι βρίσκονται στον δεύτερο πολυπληθέστερο Δήμο της Βόρειας Ελλάδας και πρώτο σε νέο κόσμο στη χώρα και απάντησε σε μία σειρά ερωτήσεων που του υπέβαλαν αναφορικά με τις κοινωνικές υπηρεσίες που παρέχονται από το Δήμο, σημειώνοντας πως: «Ως Δήμος είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε ζητήματα κοινωνικής πρόνοιας. Γι αυτό το σκοπό τρέχουμε μία σειρά προγραμμάτων που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, όπως ξενώνα κακοποιημένων γυναικών (για τις ίδιες και για τα παιδιά τους), ένα ειδικό σχολείο (με την κατασκευή ενός δεύτερου υπερσύγχρονου να δρομολογείται), με παροχές αγαθών και συσσίτια σε απόρους, κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο και γραφείο συμβούλου εργασίας, σε μία περιοχή όπου η ανεργία βρίσκεται σε πολύ υψηλά επίπεδα. Δείχνουμε ενσυναίσθηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία, μπορούμε σίγουρα να κάνουμε περισσότερα και δεν σταματάμε να προσπαθούμε».
Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ