Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓια ποιο λόγο καταψηφίστηκε η πρόταση του Παναγιώτη Φωτιάδη για καμπάνια υπέρ...

Για ποιο λόγο καταψηφίστηκε η πρόταση του Παναγιώτη Φωτιάδη για καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών;!

Το Μάρτιο που μας πέρασε, η Κοινότητα Ευόσμου καταψήφισε πρόταση του προέδρου της και ιατρού ειδικού νευρολόγου Παναγιώτη Φωτιάδη για καμπάνια ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού κατά του κορονοϊού. Η πρόταση του Παναγιώτη Φωτιάδη ήταν η παρακάτω:

«Μετά από τόσους μήνες που η παγκόσμια κοινότητα ταλαιπωρείται από την πανδημία COVID19, η δημιουργία εμβολίων έναντι του SARS-CoV-2 αποτέλεσε την αρχή μιας νέας ελπιδοφόρας περιόδου. Ο εμβολιασμός του πληθυσμού θα δώσει την δυνατότητα να τερματιστεί η πανδημία, μια πανδημία με αρνητικές συνέπειες σε διάφορους τομείς της ζωής μας. Δυστυχώς, η διασπορά ψευδών ειδήσεων και η παραπληροφόρηση έχει συντελέσει στο γεγονός ποσοστό του πληθυσμού να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να εμβολιαστεί, προερχόμενοι τόσο από ηλικιακές ομάδες που ήδη εμβολιάζονται όσο και από αυτές που θα ακολουθήσουν. Παράλληλα, υπάρχει μεγάλη ομάδα πολιτών που αποδέχονται τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά ακόμα έχουν τις αμφιβολίες τους και δεν έχουν αποφασίσει αν θα εμβολιαστούν. Για τον λόγο αυτό, είναι σημαντικό να παρέχουμε τις επιστημονικές αυτές γνώσεις που αποδεικνύουν τα οφέλη του εμβολιασμού και ξεκαθαρίζουν το θολό τοπίο σχετικά με τις ενδεχόμενες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου.

Μετά από τα ανωτέρω εισηγούμαστε

Την προώθηση καμπάνιας για την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη του εμβολιασμού έναντι του SARS-CoV-2, μέσα από την δημιουργία ενημερωτικών φυλλαδίων και βίντεο, καθώς και την οργάνωση διαδικτυακής ενημερωτικής εκδήλωσης».

Η παραπάνω πρόταση του κυρίου Φωτιάδη υπερψηφίστηκε από 6 κοινοτικούς συμβούλους και καταψηφίστηκε από 8! Είναι απορίας άξιο με ποια λογική οι οκτώ κοινοτικοί σύμβουλοι καταψήφισαν μια τέτοια πρόταση. Είναι απορίας άξιο γιατί τελικά καταψηφίστηκε μια τέτοια πρόταση. Γιατί δεν έπρεπε να γίνει η καμπάνια υπέρ των εμβολιασμών που πρότεινε ο κύριος Φωτιάδης; Άραγε υπάρχει εξήγηση;

Χ.Κ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ