Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ θερινός κινηματογράφος της «Νέας Πνοής» στην ταράτσα της δυσοσμίας με το...

Ο θερινός κινηματογράφος της «Νέας Πνοής» στην ταράτσα της δυσοσμίας με το φθηνό εισιτήριο

# Ο χρόνος μετρά αντίστροφα, αυτό που ήταν όνειρο θερινής νυκτός η διοίκηση των μεγάλων οραμάτων το κάνει πραγματικότητα. Τέτοια επιτυχία είχαμε πάρα πολλά χρόνια να τη δούμε. Ανοίγει ο θερινός κινηματογράφος στο δώμα (σικ έκφραση της ταράτσας που την λένε μετά) του υπερσύγχρονου Δημοτικού Πολυλειτουργικού Κέντρου.

# Έτσι είναι τα υπερσύγχρονα πολυλειτουργικά κέντρα. Μετά από 14 μήνες εγκλεισμού των πολιτών στα σπίτια τους  λόγω της πανδημίας, απαγόρευσης εκδηλώσεων και άλλων δραστηριοτήτων, ανοίγουν σε ένα δήμο με μεγάλα ποσοστά ανεργίας, σε ένα δήμο όπου όλοι έχασαν εισοδήματα, με εισιτήριο.

# Αυτό κι αν είναι επιτυχία της δημοτικής αρχής που έφερε τη «Νέα Πνοή». Δηλαδή αν μία οικογένεια θελήσει να πάει να δει μια ταινία, δύο γονείς και δύο παιδιά , θα πληρώσει 22 ευρώ. Και αν πάει την Πέμπτη που έχει ειδική προσφορά, θα πληρώσει 20 ευρώ. Θα γλυτώσει τα 2 ευρώ για να πάρει περισσότερα πασατέμπο ή ένα σακουλάκι τσιπς.

# Στο θερινό κινηματογράφο της διοίκησης των χουβαρντάδων δεν σκέφτηκε κανείς σε αυτόν τον ψυχικά ταλαιπωρημένο κόσμο, σαν ένα ευχαριστώ που τήρησε τα μέτρα, που ταλαιπωρήθηκε τόσο καιρό, την πρώτη βδομάδα οι προβολές να ξεκινήσουν δωρεάν και να πληρώσει ο δήμος.

# Στο θερινό κινηματογράφο της διοίκησης των χουβαρντάδων δεν σκέφτηκε κανείς να κάνουν μία εβδομάδα δωρεάν προβολών μόνο για παιδιά.

# Το όραμα τους και η ηθική τους βρίσκεται μεταξύ του βολέματος των συγγενικών τους προσώπων με έμμισθες θέσεις και των διατακτικών που μοιράζουν για να καταπολεμήσουν την φτώχεια. Δεν έχουν μυαλό τελικά να σκεφτούν κάτι άλλο για τους δημότες τους.

# Οι πολυτάλαντοι αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Πολιτισμού (αν ζουν σε αυτόν τον κόσμο) δεν σκέφτηκαν ότι με 22 ευρώ που θα δώσει μία τετραμελής οικογένεια για να δει μία ταινία, πληρώνει τρεις μήνες συνδρομή στο NetFlix όπου η ίδια οικογένεια θα δει όσες ταινίες και σειρές θέλει;

# Κάτω από τον έναστρο ουρανό, λίγο πιο πέρα από τη δυσοσμία που δεν τη βλέπουν και δεν τη μυρίζουν δύο χρόνια τώρα, γιατί ξυπνάνε και κοιμούνται με το όραμα των διατακτικών, στα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής των χουβαρντάδων της «Νέας Πνοής» αρχίζει το θερινό υπερθέαμα!! 

# Κάτω από τον έναστρο ουρανό, στα έγκατα της ανθρώπινης ψυχής των χουβαρντάδων της «Νέας Πνοής», όπως λένε και στην ανακοίνωση τους, «ο θερινός μας δημοτικός κινηματογράφος έρχεται για να διεκδικήσει – φέτος- την πρώτη θέση στις καλοκαιρινές επιλογές ψυχαγωγίας των συνδημοτών μας».

# Τόσο ρηχοί, τόσο ανοργάνωτοι.

Titus Andronicus

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ