Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΚατασπατάληση χορηγιών των ΕΛΠΕ που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν το περιβάλλον!

Κατασπατάληση χορηγιών των ΕΛΠΕ που θα μπορούσαν να καλυτερεύσουν το περιβάλλον!

Τελικά το πρόβλημα της δυσοσμίας και της ρύπανσης στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου δεν λύθηκε τόσα χρόνια γιατί ο δήμος, οι φορείς και οι πολίτες κατασπαταλούν τις χορηγίες των ΕΛΠΕ! Τελικά στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου το περιβάλλον θα ήταν καλύτερο εάν τα ΕΛΠΕ δεν αναγκάζονταν να δώσουν χορηγίες, αλλά έδιναν αυτά τα χρήματα σε περιβαλλοντικά μέτρα! Τελικά για την περιβαλλοντική κατάσταση του δήμου μάλλον φταίνε όσοι δεν αξιοποίησαν σωστά τις χορηγίες των ΕΛΠΕ, γιατί τα ΕΛΠΕ έδωσαν πολλά λεφτά αλλά αυτά πήγαν σε πετρέλαια σχολείων, σε εκδηλώσεις και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, αντί να πάνε σε περιβαλλοντικά μέτρα!

Θα αναρωτηθεί κανείς τι ιστορία είναι η παραπάνω! Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 9ης Ιουνίου 2021 η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος, Αλεξάνδρα Κορωνίδου, μεταξύ άλλων, είπε και τα παρακάτω:

«Εγώ θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή αυτά όλα τα λεφτά που έδωσαν τα ΕΛΠΕ τόσα χρόνια σε όλα αυτά που ανέφερα, αν πήγαιναν σε περιβαλλοντικά μέτρα αν θα είχαμε κάποια βελτίωση της κατάστασης. Δημότης είμαι κι εγώ. Εγώ δεν είδα να πηγαίνουν πουθενά τα λεφτά αυτά σε σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας του Περιβάλλοντος. Τέλος πάντων. Θα το αφήσω κι αυτό».

Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι μπορεί να υπάρχει έστω ένα άτομο στο δήμο που να πιστεύει ότι τα χρήματα που δόθηκαν σε χορηγίες στο δήμο και σε φορείς του από τα ΕΛΠΕ, θα μπορούσαν να είχαν δοθεί για τη βελτίωση του περιβάλλοντος. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι υπάρχει άνθρωπος στο δήμο ο οποίος να πιστεύει ότι δεν έχει βελτιωθεί το περιβάλλον στο δήμο γιατί τα λεφτά των χορηγιών των ΕΛΠΕ δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά! Δεν περιμέναμε ότι θα βρεθεί άνθρωπος που θα κατηγορήσει τις προηγούμενες διοικήσεις πως σπατάλησαν τις χορηγίες των ΕΛΠΕ σε πετρέλαια για τα σχολεία, σε εκδηλώσεις και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, αντί να τα δώσουν για τη βελτίωση του περιβάλλοντος. Κι όμως βρέθηκε τέτοιος άνθρωπος και είναι η αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος!

Δεν είναι που η κυρία Κορωνίδου κατηγορεί τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου γιατί δεν «επένδυσαν» τις χορηγίες των ΕΛΠΕ στη βελτίωση της ποιότητας του Περιβάλλοντος. Είναι που «βγάζει λάδι» τη βιομηχανία, αφού εκείνη έδωσε χρήματα τα οποία θα μπορούσαν να πάνε στο περιβάλλον και να το βελτιώσουν, αλλά οι κακές διοικήσεις τα σπατάλησαν σε πετρέλαια σχολείων, σε εκδηλώσεις και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Δηλαδή τι θα μπορούσαν να κάνουν με αυτές τις χορηγίες οι προηγούμενες διοικήσεις; Να μην τις πάρουν, προκειμένου η βιομηχανία να τις επενδύσει σε αντιρρυπαντικά μέτρα; Ή να τις πάρουν και να προχωρούσε ο δήμος σε αντιρρυπαντικά μέτρα όπως οι δενδροφυτεύσεις; Πολύ περίεργα πράγματα ακούγονται σ’ αυτό το Συμβούλιο τελικά.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ