Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΤι ακριβώς είπε η κυρία Κορωνίδου για τις χορηγίες των ΕΛΠΕ;

Τι ακριβώς είπε η κυρία Κορωνίδου για τις χορηγίες των ΕΛΠΕ;

Επειδή σε καμία περίπτωση δεν θα θέλαμε να αδικήσουμε την κυρία Κορωνίδου Αλεξάνδρα, αντιδήμαρχο Πρασίνου και Περιβάλλοντος Κορδελιού Ευόσμου, την οποία εκτιμάμε και επειδή σε καμιά περίπτωση δεν θα θέλαμε να διαστρεβλώσουμε τα λόγια της και να θεωρηθούμε κιτρινιστές, παραθέτουμε παρακάτω λέξη προς λέξη τα όσα είπε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Ιουνίου 2021 στην τοποθέτησή της στην οποία αναφέρθηκε και στις χορηγίες των ΕΛΠΕ και ας βγάλουν οι αναγνώστες τα συμπεράσματά τους για το αν η «Αγκίδα» αδίκησε την κυρία Κορωνίδου:

«Και να πω και το τελευταίο για τον κύριο Ναθαναηλίδη. Να σας πω κύριε Ναθαναηλίδη ότι η εκδήλωση αυτή στη μέρα Περιβάλλοντος με την ποδηλατοδρομία δεν ήταν εκδήλωση του τμήματος Περιβάλλοντος. Εμείς κάναμε αρκετές εκδηλώσεις και συνεχίζουμε με τα σχολεία γιατί δεν μας βόλεψε η ημερομηνία αυτή του Σαββάτου. Έτσι; Και συνεχίζουμε με τις εκδηλώσεις μας μέσα στα σχολεία. Τώρα αν αυτό το πράγμα, η αφισέτα αυτή που κυκλοφόρησε περνούσε απ’ τα χέρια μου, να είστε σίγουρος ότι δεν θα άφηνα να φαίνεται μόνο το ΤΙΤΑΝ. Θα φαινόταν και τα ΕΛΠΕ. Θεωρώ ότι ήταν ίσως μία παράβλεψη γιατί ίσως η αφισέτα ετοιμάστηκε από κάποιο άλλο δήμο. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε. Παρόλα αυτά σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα ήταν μόνο το ΤΙΤΑΝ μέσα.

Για τη ρύπανση που είπατε, σαφώς και δεν αρνούμαι τη ρύπανση, σαφώς και δεν την αρνούμαι την ύπαρξη της ρύπανσης. Ζητήθηκε δύο φορές η Διαπαραταξιακή και έχουμε κάποιες μικρές προτάσεις, μικρά βήματα για αρχή ίσως, μπορεί εσάς να μη σας φαίνονται σοβαρά, μπορεί να σας φαίνονται κάπως, αλλά μάλλον δεν τ’ ακούσατε κιόλας αφού δεν ήρθατε στη Διαπαραταξιακή, δεν ήρθε κανένας γιατί βάλατε μπροστά το θέμα των επιταγών της ELPEDISON. Παρόλα αυτά εγώ ξέρω ότι πολλά χρόνια τώρα ο δήμος μας έπαιρνε χορηγίες από τα ΕΛΠΕ και έκαμνε… πλήρωνε τα πετρέλαια των σχολείων, πλήρωνε κάποιες εκδηλώσεις, το Κοινωνικό Παντοπωλείο και δεν ξέρω τι γινόταν τότε. Τότε δεν ήταν χορηγίες αυτά; Ήτανε χορηγίες».

Στο σημείο αυτό παρεμβαίνει ο κύριος Κοντσίδης.

Αντώνης Κοντσίδης: Μετά πάρθηκε η απόφαση κυρία Κορωνίδου, η ομόφωνη.

Πρόεδρος Δ.Σ.: Κύριε Κοντσίδη μην παρεμβαίνετε.

Αντώνης Κοντσίδης: Εντάξει τώρα. Δεν μπορεί να λέει πράγματα που δεν ξέρει.

Πρόεδρος Δ.Σ.: Όχι, όχι, όχι. Κοιτάξτε…

Αλεξάνδρα Κορωνίδου: Θα μου τα πείτε την επόμενη φορά.

Αντώνης Κοντσίδης: Ο κύριος Σωτηράκης γνωρίζει. Ρωτήστε τον.

Πρόεδρος Δ.Σ.: Κανένας δεν είναι κριτής κανενός. Κύριε Κοντσίδη μην παίρνετε το λόγο. Κανένας δεν είναι κριτής κανενός.

Αλεξάνδρα Κορωνίδου: Αυτά λέω. Αν δεν σας αρέσουν, τι να σας πω; Αυτές είναι οι απόψεις μου. Εγώ ζήτησα τη Διαπαραταξιακή και παρακάλεσα να γίνει και πραγματικά ευελπιστούσα σε μία καλή συνεργασία με όλους σας, να ακούσετε τα πέντε πραγματάκια που πιθανόν ένα στα πέντε να ήτανε και καλό. Πιθανόν. Εγώ θα ήθελα να μάθω κάποια στιγμή αυτά όλα τα λεφτά που έδωσαν τα ΕΛΠΕ τόσα χρόνια σε όλα αυτά που ανέφερα, αν πήγαιναν σε περιβαλλοντικά μέτρα αν θα είχαμε κάποια βελτίωση της κατάστασης. Δημότης είμαι κι εγώ. Εγώ δεν είδα να πηγαίνουν πουθενά τα λεφτά αυτά σε σχέση με τη βελτίωση της ποιότητας του Περιβάλλοντος. Τέλος πάντων. Θα το αφήσω κι αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ