Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑ«Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε να αναθέσει άμεσα τη διενέργεια μετρήσεων για...

«Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου αποφάσισε να αναθέσει άμεσα τη διενέργεια μετρήσεων για τρεις μήνες στο Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών»

Στις 31 Μαΐου 2021 είδαμε σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης τον τίτλο «Αρχίζουν νέες μετρήσεις για τις πηγές της δυσοσμίας στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Παραμένει το πρόβλημα» και τον υπότιτλο «Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου αποφάσισε να αναθέσει άμεσα τη διενέργεια μετρήσεων για τρεις μήνες στο Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών».

Στο ρεπορτάζ η εφημερίδα γράφει ότι «Στο Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ) στρέφεται ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, αναθέτοντας τη διενέργεια νέων μετρήσεων οργανικών ενώσεων του θείου προκειμένου να προσδιοριστούν τα αίτια της δυσοσμίας που συνεχίζει να πλήττει σχεδόν το σύνολο της περιοχής του Κορδελιού και μεγάλο μέρος της δυτικής Θεσσαλονίκης» και επίσης «Η ανάθεση του έργου θα γίνει με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής μέσα στον Ιούνιο, ενώ οι μετρήσεις θα διεξαχθούν τουλάχιστον για ένα τρίμηνο, δηλ. καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οπότε το φαινόμενο είναι ακόμη πιο δυσάρεστο, καθώς οι πολίτες έχουν ανοιχτά τα σπίτια του και τα καταστήματα λειτουργούν και στους εξωτερικούς χώρους».

Το εκπληκτικό είναι ότι το ρεπορτάζ φιλοξενεί και την άποψη του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθη Μανδαλιανού που λέει στην εφημερίδα ότι «το ερευνητικό έργο για τον εντοπισμό των πηγών της δυσοσμίας, που όπως είπε, συνεχίζει να προκαλεί τις αντιδράσεις των πολιτών δεν θα γίνει για να αποδομηθεί το αντίστοιχο ερευνητικό πρόγραμμα του ΑΠΘ, που έδωσε ήδη αποτελέσματα, αλλά για να διαπιστωθούν ομοιότητες ή αποκλίσεις»!

Το θέμα εισήχθη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 9 Ιουνίου 2021 και αποσύρθηκε από τον ίδιο το δήμαρχο μετά από μεγάλη κουβέντα και αντιπαραθέσεις, καθώς η αντιπολίτευση δεν θα το ψήφιζε.

Ένα ερώτημα που τίθεται είναι πώς γίνεται να παρουσιάζει η διοίκηση του δήμου ως γεγονός κάτι το οποίο πρέπει να ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και που ακόμη δεν έχει ψηφιστεί. Άλλο ερώτημα είναι από που αντλούσε η διοίκηση του δήμου τη σιγουριά ότι θα υλοποιηθεί κάτι με το οποίο δεν συμφωνούσε όλη η αντιπολίτευση.

Ένα επίσης σοβαρό ερώτημα που προκύπτει από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ είναι αν οι συγκεκριμένες δηλώσεις έγιναν με πρωτοβουλία του δημάρχου. Αν όχι, ποιος ωθεί το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου να εκτίθεται με τέτοιες δηλώσεις και για ποιο λόγο το κάνει; Πριονίζουν μερικοί τα πόδια της καρέκλας του Κλεάνθη Μανδαλιανού; Ποιος θέλει να εκθέσει τον Κλεάνθη Μανδαλιανό και τι έχει να κερδίσει; Κάποιοι παίρνουν θέση υποψηφίου δημάρχου για τις επόμενες δημοτικές εκλογές και προσπαθούν να «κάψουν» το νυν δήμαρχο;

Περ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ