Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ποδηλατοβόλτα» για καλύτερο περιβάλλον

«Ποδηλατοβόλτα» για καλύτερο περιβάλλον

Το δικό τους μήνυμα για ένα καλύτερο περιβάλλον στη Δυτική Θεσσαλονίκη έστειλαν δημότες κάθε ηλικίας, συμμετέχοντας στη δράση της Διαδημοτικής Ποδηλατοβόλτας, που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία, το Σάββατο 5 Ιουνίου – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος – οι δήμοι Αμπελοκήπων Μενεμένης, Κορδελιού Ευόσμου και Παύλου Μελά.

Με στόχο την ανάδειξη περιβαλλοντικών μηνυμάτων και τη χρήση του ποδηλάτου ως οικολογικό μέσο μεταφοράς, η κοινή συμβολική δράση των τριών δήμων έδωσε την ευκαιρία στους πολίτες να θέσουν τα επίκαιρα και διαχρονικά αιτήματα της δυτικής Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας:

  • Καθαρό αέρα στη δυτική Θεσσαλονίκη
  • Περισσότερο χώρο για ποδήλατο στις πόλεις
  • Τα πρώην στρατόπεδα ως ελεύθερους χώρους αναψυχής
  • ΟΧΙ στην καύση απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, μικροί και μεγάλοι συγκεντρώθηκαν με τα ποδήλατά τους στην πλατεία δημαρχείου Ευόσμου, από όπου ο Δήμαρχος Κλεάνθης Μανδαλιανός και η Αντιδήμαρχος Μαρία Γαβαλά έδωσαν το σύνθημα της εκκίνησης της ποδηλατοπορείας, η οποία διασχίζοντας κεντρικούς δρόμους του δήμου, κατέληξε στο πρώην στρατόπεδο Μ. Αλεξάνδρου στη Μενεμένη για να “ενωθεί” με τις αντίστοιχες ποδαλατοπομπές των δύο υπολοίπων δήμων.

Παρόντες στο σημείο της συνάντησης των ποδηλατών των τριών Δήμων και οι Δήμαρχοι Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός, Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη να προστατευτεί το περιβάλλον και να προωθηθεί το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης, συμβάλλοντας στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην επιβαρυμένη περιβαλλοντικά περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης.

“Oι δήμοι της Δυτικής Θεσσαλονίκης έχουμε κοινές ανησυχίες για το περιβάλλον και διεκδικούμε καθαρότερο αέρα και περισσότερο πράσινο για την περιοχή μας. Δεν θέλουμε άλλες περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις όπως η καύση απορριμάτων στο ΤΙΤΑΝ, θέλουμε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον, μεταξύ των οποίων και περισσότερο χώρο στις πόλεις μας για ποδήλατο, με ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων που θα ενώνει τη Δυτική Θεσσαλονίκη” τόνισε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Στη συνέχεια οι ποδηλάτες από τους τρεις Δήμους ενώθηκαν σε μια ποδηλατοπομπή συμμετέχοντας στην κοινή διαδρομή των 10χλμ, η οποία διέσχισε κεντρικές οδούς και των τριών Δήμων.

Σημειώνεται πως η Ποδηλατοβόλτα και η οργάνωση της συμμετοχής του Δήμου μας στη διαδημοτική δράση συντονίστηκε με ευθύνη της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, δια της Διεύθυνσης Αθλητισμού και Πολιτισμού και του Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το οποίο μερίμνησε για τη συνοδεία των ποδηλατών από Καθηγητές Φυσικής Αγωγής σε όλα τα σημεία της διαδρομής. Την ποδηλατοπομπή συνόδευσε κλιμάκιο της Δημοτικής Αστυνομίας Κορδελιού Ευόσμου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ